Cazla geçen çeyrek asır

Merakla beklenen 25. Akbank Caz Festiveli, 21 Ekim - 1 Kasım arasında dünyada sevilen cazcıların katılımıyla düzenlenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ülkemizin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz, çeyrek asrı geride bırakıyor. Müzikseverlerin merakla bekledikleri 25. Akbank Caz Festivali, 21 Ekim–1 Kasım tarihleri arasında ülkemizden ve dünyadan sevilen cazcıların katılımıyla gerçekleştiriliyor. Kreatif direktörlüğü Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen festival kapsamında dinleyebileceğimiz isimler arasında; tümzamanların en ilham verici saksafon virtüözlerinden David Sanborn, dünyanın sayılı davulcuları arasında gösterilen Manu Katché, 20 yıl sonra tekrar aynı sahneyi paylaşacak olan cazın iki büyük ismi John Scofiled & Joe Lovano da yer alıyor. Her sene gerçekleştirilen “Kampüste Caz” etkinliği bu sene de 3-14 Kasım tarihleri arasında sekiz farklı şehirdeki üniversitelerde yapılıyor. “Liselerde Caz Atölyeleri” yle de gençler caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma fırsatı buluyor. Akbank Sanat, ülkemizin en önemli illüstrasyon sanatçıları arasında yer alan 9 özel ismin hazırladığı “İllüstrasyonlar ile Akbank Caz Festivali'nin 25 Yılı” projesi ile festivalin 25 yıllık tarihine sanatsal pencereden retrospektif bir bakış sunuyor. 

Akbank’ın kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında üniversiteli gençler, toplum yararına düzenlenen etkinliklerin bir parçası haline geliyor. “Şehrin İyi Hali” projeleri kapsamında toplum yararına projelerde gönüllü olan 400 üniversiteli, Belle & Sebastian konserini en ön sıradan dinleme imkânı buluyor.

KİMLERİ DİNLEYECEĞİZ?

► Festivalin “Cazın Ustaları” bölümünde David Sanborn, John Scofield & Joe Lovano, Manu Katché, Bill Frisell, David Murray, Dave Douglas ve Aaron Goldberg’i ağırlayacağız. 

► Grammy ödüllü caz müzisyeni David Murray, yakın dostu Mehmet Uluğ’un 2013'te vefat etmesinin ardından onun anısına üç bölümden oluşan bir süit besteledi. Sanatçı, 27 Ekim’de Babylon Bomonti’de gerçekleştireceği konserinde bu eseri seslendirecek. 

► Amerikalı şarkıcı ve besteci Lizz Wright, festival kapsamında 25 Ekim’de İstanbul’da olacak. 

► Sadece güçlü bir vokalist değil, besteci de olan Carmen Lundy, 21 Ekim’de The Seed’de olacak. 

► Elektronik müzikçi Squarepusher da festivalde. 

► Indie müziğin öncülerinden sayılan İskoçyalı topluluk Belle & Sebastian, mutluluktan hüzne kadar pek çok duyguyu yaşatan besteleriyle 30 Ekim’de Volkswagen Arena’da.