Ciguli hayatını kaybetti

1999 yılında Türkiye'de çıkardığı 'Binnaz' albümüyle çıkış yapan ve hayatına Bulgaristan'da devam eden Ciguli hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de çıkardığı 'Binnaz' albümüyle çıkış yapan ve hayatına Bulgaristan'da devam eden Ciguli 57 yaşında hayatını kaybetti.

Sanatçı, daha önce de ameliyat olduğu kalp sorunları nedeniyle Sofya'da bir hastaneye kaldırıldı.

Ameliyata alınan Ciguli ciğerlerindeki sorun sebebiyle narkozdan uyanamayarak 21.00'da hayatını kaybetti.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Onur Akay, Twitter üzerinden açıklama yaparak Ciguli'nin ölüm haberini doğruladı. Sosyal medyada Ciguli'nin daha önce 3 kez 'öldüğü' haberi yayıldığı inanamadığını belirten Akay, 3 ayrı menajerden aldığı haberle olayın doğru olduğunu öğrendiğini belirtti.

Akay, Ciguli'nin cenazesinin Bulgaristan'ın Haskova şehrinde toprağa verileceğini açıkladı.

Ciguli kimdir?

1957 yılında Bulgaristan'da dünyaya gelen ve gerçek adı Ahmet olan Ciguli'nin ismi, ülkede Türk isimlerine uygulanan yasak nedeniyle Angel Jordanav Kapsov olarak kayıtlara geçmiş.

Hülya Avşar'a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanışan Ciguli, 1998'de İzmir Fuarı'nda  İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın arkasında çalarak ismini duyurdu. 1999 yılında 'Binnaz' isimli albümüyle gündemde kalan Ciguli, 'Bizim Sokak' isimli bir TV dizisinde de rol almıştı. Sanatçı, 6. Kral Video Müzik Ödülleri'nde (23 Şubat 2000) 'En iyi çıkış yapan erkek sanatçı' ödülüne layık görülmüştü.