CNR Kitap Fuarı uluslararası olma yolunda

Proje Müdürü Uysal, "Bu sene uluslararası boyutumuz da var. Yurtdışından gelen 10 kadar yayınevi mevcut. Amacımız fuarı uluslararası boyuta taşımak. İnşallah bunu önümüzdeki senelerde genişletmiş olacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu yıl ikincisi "Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı" temasıyla gerçekleştirilen CNR Kitap Fuarı, uluslararası olma yolunda ilerliyor. 

CNR Kitap Fuarı Proje Müdürü Pınar Uysal, yaptığı açıklamada, İstanbul'un merkezinde ikinci kez kitap fuarını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Kente, ulaşımı kolay, ziyaretçinin rahatlıkla ulaşacağı yeni bir kitap fuarı kazandırdıklarını ifade eden Uysal, "Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı" temasıyla düzenlenen fuarda,  bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış fotoğraf ve resim sergilerinin yer aldığını aktardı. 

Kitapseverlerin sergileri ziyaret ederek, bunlara yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Uysal, fuara 600 marka ile 250'nin üzerinde yayınevinin katıldığı belirtti. 

Uysal, "Ziyaretçiler fuara özgü kitapları indirimlerle satın alabilirler. Çeşitli etkinlikler var, söyleşiler ve imza günleri mevcut. İstanbul'a ikinci bir fuarı kazandırmış olduk. Merkezi olması nedeniyle daha fazla ziyaretçi bekliyoruz. Buraya ulaşım çok rahat. Metro fuar alanımızın içerisinde. Metronun burada olması, çeşitli metrobüs ve ulaşım araçlarına bağlantılı oluşu ulaşımı kolaylaştırıyor. Merkezdeyiz, herkes çok rahatlıkla gelip ziyaret edebilir" diye konuştu. 

Pınar Uysal, Yunus Emre Enstitüsü'nün ilk defa Türkiye'de sergilediği nakkaşhanede,  "Osmanlı'dan günümüze dünden bugüne kitabın serüveni" adlı stant açtığını belirterek, "Yabancı yayıncı kuruluşları da var. Bu nedenle bu yıl uluslararası boyutumuz da var. Yurt dışından gelen 10 kadar yayınevi mevcut. Amacımız zaten fuarı uluslararası boyuta taşımak. İnşallah bunu önümüzdeki senelerde bunu genişletmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu ve İstanbul CNR EXPO Yeşilköy'de 27 Şubat'ta açılan fuar, yarın kapılarını kapatacak. Fuar, CNR Holding tarafından Basın Yayın Birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenleniyor.   

Bu konularda ilginizi çekebilir