Doğuş’tan sanatın geleceğine “Bi Yer”

Doğuş Grubu, güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinin işlerine yer vermek amacıyla Doğuş’la Sanata Bi Yer platforumunu kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinin işlerine şehirde yer vermeyi amaçlayan Doğuş Grubu, Doğuş’la Sanata Bi Yer adlı bir platform kurdu. Doğuş’la Sanata Bi Yer kapsamında başta www. doguslasanatabiyer.com adresi olmak üzere, gruba ait mekânlar adetâ, öğrencilerin işlerinin sergileneceği bir galeriye dönüştürüldü. Aralarında D-Gym, Doğuş Center, Gina, La Petite Maison, Doğuş Oto Showroom, Da Mario, Mezzaluna ve Kitchenette gibi mekânların yer aldığı yaklaşık 75 bin metrekarelik bir alanı içeren Doğuş’la Sanata Bi Yer’e, öğrencilere yapılan duyurunun ardından ilk 20 günde yaklaşık 400 öğrenci kaydoldu. 

Platformun tanıtımı için Doğuş Grubu Marka, Algı ve Gayri Maddi Varlık Yönetimi Başkanı Semih Yalman’ın ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirildi. Semih Yalman’ın takım elbiseyle, masa başında “Sanat nedir? Akımları nelerdir?” minvalinde bir konuşmayla başlayıp, birkaç dakika sonra "Ama bu çok sıkıcı" diyerek ceketi “fırlatıp”, masadan kalkıp, gitarı eline alarak devam ettiği ve hepimizin içindeki sanatçıya dikkat çektiği toplantı, daha sonra bir atölye çalışmasına dönüşerek basın mensuplarına da içlerindeki sanatçıyı keşfetmelerini “fısıldadı.” Semih Yalman, “Sanatta mesafeye yer yok. Önemli olan insanın kendini ifade etmesi; yaratıcılığını kullanabilmesi” diyerek sanat öğrencilerin etrafında sınırlar çizilmesine karşı olduklarını da söyledi.

Projenin Danışma Kurulu’nda kimler var?

Platformun Danışma Kurulu’nda Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, sanat eleştirmeni Hasan Bülent Kahraman, sanatçı Sinan Demirtaş, Kurucu Direktör Elif Çevik ve Sabiha Kurtulmuş, İstanbul Grafi k Sanatlar Müzesi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Saim Tekcan, MSGSÜ Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Çağla Göksu ile EADE Business School Öğretim Görevlisi Semih Yalman bulunuyor. Platformunun hayata geçmesinin ardından, Türkiye’nin dört bir yanından 30 üniversitenin öğrencilerinin yanı sıra School of the Museum of Fine Arts ve Vienna University of Technology öğrencileri de platforma katıldı.