Flamenkonun prensleri Bodrum’u coşturacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bodrum Kalesi’nde 18 Temmuz’dan bu yana devam eden 13. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 31 Temmuz Cuma ve 1 Ağustos Cumartesi akşamları ağırlayacağı İspanyol dans topluluğu Los Vivancos’un gösterileriyle sona eriyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festivalin “fl amenkonun prensleri” adıyla anılan son konukları, “7 Hermanos” ve “Aeternum” gösterilerinin seçme bölümleriyle Bodrum’a geliyor. 

“Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek” diyen Los Vivancos, çocukluklarından bu yana hep birlikte dans eden 7 kardeşten oluşuyor. 

Los Vivancos üyeleri küçükken ailelerine yaptıkları gösterileri birlikte gittikleri Barselona Dans Konservatuarı’yla profesyonel alana taşıdılar. Okul sonrası bir süre solo kariyer sürdüren kardeşler ayrı ayrı da başarılı çalışmalara imza attılar. Los Vivancos üyeleri, 2004’te bir araya gelip grubu kurdular ve o günden bu yana katıldıkları televizyon programları, festivaller ve ABD, Hollanda, Belçika, İngiltere, Kanada, Kolombiya, Fransa ile İspanya’da gerçekleştirdikleri gösterilerle dinamizmleri, teknikleri ve uyumlarıyla beğeni topluyorlar. Kendi öykülerini anlattıkları gösterileri “7 Hermanos” ile dünyayı dolaşan ve 30 ülkede milyonlarca kişiye ulaşan Los Vivancos, yeni gösterileri “Aeternum” ile senfonik müzikler ile bir fl amenko şöleni sunuyor. Los Vivancos tarafından bestelenen birbirinden güzel müziklerin prodüksiyonu, sinemaseverlerin Goya ödüllü “The Orphanage” (2007) ve “Julia’s Eyes” filmlerinin müziklerinden tanıdığı Fernando Velazquez imzalı. 100’ü aşkın müzisyeni ile Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından kaydedilen müzikler, şova destansı bir hava katıyor.

Dans etmek kaderleri...

Los Vivancos kardeşler ailelerine dans ederek, enstrüman çalarak, akrobatik hareketler yaparak çocuk yaşlarında bile performanslar sergiliyorlardı. æ Delikanlılık çağlarından itibaren Hollanda, Belçika, Londra, Quebec, İngiliz Kolombiyası, Fransa, İspanya gibi dünyanın birçok ülkesinde beraberce sahne almaya başladılar. æ 2005 yılında Paris merkezli Magic TV’nin ünlü şovu “Le Plus Grand Cabaret Du Monde”da ilk kez geniş kitlelerle tanıştılar. æTopluluk, İspanya’yı Expo Latino 2006 fuarında temsil ederek yüzbinlerce izleyiciye ulaştı. æ Bugüne kadar Antonio Banderas ve Monaco Prensesi Stephanie’nin de aralarında bulunduğu onlarca ünlü kişinin özel davetlerinde ve yardım gecelerinde dans ettiler. æ Son olarak büyük bir Amerika turnesi yapan grup tüm dünyada tam 30 ülkede milyonlarca kişiye ulaştı.