“Giyim Kültürü”nde sıra “Erkek Modası”nda
Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası'ndan bir kültür hizmeti...
Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’nın “Giyim Kültürü ve Moda” başlıklı kültür hizmetlerinin üçüncü ve son cildi olan “Erkek Modası” kitabı meraklılarıyla buluştu. A. Tahir Gürsoy’un kaleme aldığı 494 sayfalık yapıt, ciltli ve şömizli olarak yayınlandı. Kitap, yazarı Gürsoy’un deyimiyle “‘Erkek Modası’nı baz alarak tüm giyim kültürünü ansiklopedik, akademik ve pratik olarak inceliyor.”
Özenli bir tasarımla, bol görselli olarak hazırlanan “Giyim Kültürü ve Moda / 3. Cilt / Erkek Modası” ele aldığı konuyu 19 ana bölümde açıklıyor. “Kıyafetimiz toplum içinde ve sosyal yaşamı her alanında bizim pasaportumuz, kimlik kartımızdır” diyen Tahir Gürsoy; ilk olarak “Erkek Giyiminin Tarihsel Kaynakları, Gelişimi ve Esasları”nı ele alıyor. İlkçağlardan günümüze uzanan bu bölümden sonra sıra “Giysi Çeşitleri”ne geliyor. “Kaliteli Bir Giysinin Özellikleri” bölümü “giysi satın alırken nelere dikkat edilmeli?” sorusuna yanıt ararken, “Giysilerin Kullanımı ve Bakımı”, “Erkek Giyiminde Ergonomi, Ölçüler, Beden ve Droplar”, “Kumaş, Malzeme Özellikleri, Sağlığımıza Etkileri, Kompozisyonları ve Anlamları” birer bölüm halinde ele alınıyor.
Aksesuar seçiminden iş dünyasında erkeğin gardrobuna...
“Bu kitapla amacım insanları illa iyi giyinmeye zorlamak değil, sadece işin doğrusunu göstermek ve önermektir” diyen A. Tahir Gürsoy’un “Giyim Kültürü ve Moda / 3. Cilt / Erkek Modası” kitabında yer verdiği diğer bölüm başlıkları şöyle sıralanıyor: “İyi Giyinmenin Kuralları”, “Erkek Aksesuarları”, “Erkeklerin Bakımı ve Kozmetiği”, “Bir Erkeğin Seyahat Bavulu”, “Kumaş Desenleri, Renkler ve Renklerin Dili”, “Deri Giyim Eşyası ve Ayakkabılar”, “Giyimde Terminoloji”, “Çalışan Bir Erkeğin Gardrobu”, “Erkeklere Hediye Alırken”, “Erkekler İçin Ev Giyimi”, “Ismarlamacı Terziliğin Dünü, Bugünü”, “Bir Centilmenin Giysi Güncesi” ve “Giyim Kuşamla İlgili Atasözleri."