Grammy ödüllü trompetçi, İş Sanat’ta

Klasik trompetin başarılı genç virtüözlerinden Grammy ödüllü Tine Thing Helseth, Staatskapelle Dresden Solistleri ile bu hafta İş Sanat sahnesine konuk oluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Klasik trompetin başarılı genç virtüözlerinden Grammy ödüllü Tine Thing Helseth; barok, klasik ve romantik dönem müziklerini enerjik icralara dönüştüren Staatskapelle Dresden Solistleri ile bu hafta İş Sanat sahnesine konuk oluyor. Bach’tan Torelli’ye, Albinoni’den Telemann’a uzanan zengin bir repertuvarın seslendirileceği konser, yarın akşam saat 20.30’dan itibaren dinlenebiliyor. 

Almanya’nın en önemli konser salonlarının yanı sıra uluslararası klasik müzik sahnelerinde konserler veren Staatskapelle Dresden, 2010 yılında Echo Klassik ödülüne lâyık görüldü. 26 yaşındaki Norveçli trompetçi, yeteneğinin bir göstergesi olarak 2007 Norveç Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen ilk klasik müzik sanatçısı oldu ve aynı zamanda “Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı” seçildi. Bach, Mozart, Haydn gibi klasik müzik bestecilerinden, Astor Piazzolla’ya ve hatta popüler müzik grubu Beach Boys’a uzanan renkli repertuvarıyla trompette sınır tanımayan yetenekli müzisyen, tamamı kadın enstrümancılardan oluşan tenThing topluluğunun da kurucusu.