Heykeltıraş Ghetti 26 Ekim'de İstanbul'da

Ghetti, Beylikdüzü Migros AVM'de kurşun kalem uçlarında yarattığı minyatür heykelciklerin hikayesini anlatacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Heykeltıraş Dalton M. Ghetti, Hong Kong, Paris ve Amerika'nın birçok eyaletinden sonra 26 Ekim'de Beylikdüzü Migros AVM'de İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. 

Beylikdüzü Migros AVM'den yapılan açıklamaya göre, Türk-İngiliz Kültür Derneği Beylikdüzü Dil Kursu (TBA) işbirliğinde 13 Ekim'de açılan sergi kapsamında İstanbul'a gelecek sanatçı, 26 Ekim Pazar günü saat 16.00'da kurşun kalem uçlarında yarattığı minyatür heykelciklerin hikayesini anlatacak.  

Sergi kapsamında, dünyaca ünlü Sao Paulo doğumlu sanatçı Ghetti'nin, büyük bir emek ve sabırla yaptığı çalışmalarında kullandığı dikiş iğnesi, jilet, maket bıçağı ve diğer araçlarının yer aldığı alet çantası sanatseverlere sunuldu. 

Sanatçının çocuk yaşlarında başladığı serüvene materyallerin yer aldığı sergi, 16 Kasım'a kadar görülebilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ghetti, teknoloji ile arasının iyi olmadığını ve hala mektupla iletişim kurduğunu belirterek, kendine has yontma sanatını sadece yalnızken meditasyon halinde gerçekleştirebildiğini, konsantrasyonun bu işin ipucu olduğunu bildirdi. 

Ghetti kimdir? 

Kalem ucu heykeltıraş sanatçısı Dalton Ghetti, 28 Şubat 1961'de doğduğu Brezilya Sao Paola'da büyüdü. Ghetti, 1985'te ABD'ye yerleşti ve 1994'te Connecticut Norwalk Community Technical College mimarlık bölümünden mezun oldu. Sanatçı daha küçük yaşlarda merak sardığı el aletleri ve onlarla bir şeyler yapma tutkusunu yıllar boyu geliştirdi ve her zaman kendisini aşmak için çabaladı. Büyük parçalarla başlayan sanatçının kendini aşma çabası, en sonunda onu oyabileceği en küçük obje olan kurşun kalemlerin uçlarına kadar taşıdı. İnsanların ilgisini küçük şeylere çekebilmeyi amaçlayan sanatçı, eserlerinde yollarda bulduğu kurşun kalemleri kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir