İlk kez İstanbul için para basıldı

İlk kez bir şehir için tasarlanan Hatıra Paralar, "Başyapıtlar Serisi" isimli koleksiyon ile İstanbul için üretildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Efsaneler şehri İstanbul bu kez kendisi için tasarlanan özel bir ürüne esin kaynağı oldu. Türkiye'nin ve özellikle İstanbul'un kültürel tanıtımı ile turizminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, alternatif tasarım ürünler geliştirmek üzere kurulan Highlights of Istanbul, bu büyülü şehirden esinlenerek tasarladığı İstanbul Hatıra Parası'nı, "Başyapıtlar Serisi" ile İstanbul severlerin beğenisine sunuyor.

ihp.jpg

Paranın ön yüzünde Ayasofya, Galata Kulesi, Sultan Ahmet Camii ve Kız Kulesi gibi başyapıtlar bulunuyor. Üç boyutlu ve ince detaylara sadık kalınarak metale işlenen paraların arka yüzünde ise hilal figürü içine yerleştirilen eşsiz İstanbul silueti ve Osmanlı hat sanatını öne çıkaracak şekilde hazırlanan İstanbul yazısı yer alıyor.

Hatıra Paralar yine özel olarak tasarlanmış bir sertifika içerisine yerleştirilerek sunuluyor. Sertifikanın ön kısmında tarihi eserin çini mürekkep çizimi ve arka kısmında yapıta ait tarihi bilgiler bulunuyor.

3-(2).jpg

Her yapıttan sadece dört bin adet üretilen İstanbul Hatıra Parası, sertifikanın üzerinde bulunan hologram ve o ürüne ait seri numarası ile hem koleksiyonun değerini artırıyor hem de sahibine özel ve benzersiz bir ürün haline geliyor.

İstanbul Hatıra Parası'na sahip olmak için daha detaylı bilgiye www.istanbulhatiraparasi.com adresinden ulaşılabilinir.