İnalcık, 99 yaşına girdi

Tarih bilimi alanında dünyanın saygın isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Halil İnalcık Prof. Dr. Halil İnalcık, 99. yaş gününü kutladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tarih bilimi alanında dünyanın saygın isimleri arasında yer alan, Prof. Dr. Halil İnalcık, 99. yaş gününde, "Tanrı'ya bana şu yaşımda bile bir eser verecek imkan verdiği için şükrediyorum" dedi. 

Tarihe tanıklık eden eden Prof. Dr. Halil İnalcık, 99. yaş gününü kutladı 

Yakınları, dostları, öğrencileri, Bilkent Oteldeki kutlamada İnalcık'ı yalnız bırakmadı.  

Prof. Dr. İnalcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 99 yaşına girerken iftihar ettiği birçok şey olduğunu söyledi. 

Türkiye'de ve Amerika'da kıymetli öğrenciler yetiştirdiğini, bunların çoğunun profesör olduğunu anlatan İnalcık, "Yazdığım eserler kadar onlarla da iftihar ediyorum" diye konuştu. 

"Tarihçilerin kutbu" olarak anılan Prof.  İnalcık, şöyle devam etti:  

"Tanrı'ya bana şu yaşımda bile bir eser verecek bir imkan verdiği için şükrediyorum. Önümde en aşağı 6-7 kitap var. Dualarınızla 3-4 sene daha yaşarsam onlar da çıkacak. Ben, kitap için yaşamış bir insanım." 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinin ilk mezunlarından biri olan Prof. İnalcık, 60 kitap ve 400'den fazla makaleye imza attı. Cambridge Uluslararası Biyografi Merkezi Halil İnalcık'ı, dünyada sosyal bilimler alanında sayılı 2 bin bilim adamı arasında gösterdi.  

1950'lerden beri yayınları ve öğretim faaliyetleriyle tarih çevreleri tarafından yakından izlenen İnalcık, ABD'nin önde gelen üniversitelerinde ders verdi.  

Çeşitli üniversitelerden fahri doktora unvanları bulunan İnalcık'a birçok kuruluş da şükran ödülleri takdim etti.