İş Sanat'ta çello keyfi

Müzik Festivali'nin 4 Haziran'daki konuğu Isserlis

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 42. kez düzenlenen İstanbul Müzik Festivali'nin açılışı dün akşam düzenlenen tören ve konserle gerçekleştirildi. Borusan Holding sponsorluğunda organize edilen festivalin açılış sonrası ilk konukları, 4 Haziran Çarşamba akşamı sahne alacak olan Milli Reasürans Oda Orkestrası ve Steven Isserlis. 

İş Sanat Konser Salonu'nda saat 20.30'da başlayacak olan konsere Hakan Şensoy yönetiminde çıkacak olan Milli Reasürans Oda Orkestrası; Smetana, Dvorak ve Çaykovski'den eserler yorumlamaya hazırlanıyor. Konserin öncesinde, Seven Isserlis'le Dilbağ Tokay moderatörlüğünde bir sohbet de gerçekleştiriliyor. 

Drovak’ın “Viyolonsel Konçertosu” nu içeren yeni albümü Sunday Times’ta “Haftanın Albümü”, BBC Music Magazine’de “Ayın Orkestralı Albümü” seçilen Steven Isserlis, tekniğiyle günümüzün öne çıkan çellistlerinden biri. Etkileyici içtenliği ve enerjisiyle dinleyicinin beğenisini kazanan Isserlis, yoğun bir şekilde sürdürdüğü solistlik kariyerinin yanı sıra klasik müziği eğlenceli bir dille ele aldığı “Beethove Çorbayı Neden Fırlattı” ve “Handel’in Kıpır Kıpır Peruğu” kitaplarıyla da tanınıyor. Unutulmuş yapıtları yeniden günışığına çıkaran ve kayıtlarıyla pek çok ödül alan Isserlis’in İstanbul Müzik Festivali konserinin repertuarında; Smetana’dan “Vatanım Senfonik Şiirinden ‘Moldau’”, Drovak’tan “Viyano Konçertosu, Si Minör, Op. 104” ve Çaykovski’den “Kuğu Gölü Suiti” yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir