İş Sanat'ta sezon BİFO'yla başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş Sanat 15. sezonda seyircisini,Türkiye’nin önde gelen orkestralarından biri olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) konseri ile selamlıyor. Klasik müzikseverler, dünyanın en saygın klasik müzik festivallerinden BBC Proms’a Türkiye’den davet edilen ilk topluluk olan BİFO’nun sezon açılış konseri performansını 1 Kasım’da dinleyebiliyorlar. Alparslan Ertüngealp yönetimindeki konserin solisti ise piyanist Hüseyin Sermet. 

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hüseyin Sermet’e eşlik edeceği konserde Haydn ve Mozart’tan Mahler’e uzanan geniş bir repertuvarı seslendirmeye hazırlanıyor. Biletleri İş Sanat Ana Gişe ve Biletix’ten temin edilebilen konserin başlangıç saati 20.00. Biletler; birinci kademe 120, ikinci kademe 80, üçüncü kademe 70, indirimli 60 ve öğrenci 20 liradan satılıyor. 

BİFO'nun 3. kaydı ilgi topladı 

İş Sanat'ın açılış konserinde sanatseverlerle buluşacak olan Bİ- FO'nun Rimsky-Korsakov, Balakirev, Erkin ve Ippolitov-Ivanov yapıtlarından oluşan üçüncü CD’si ilgi ile karşılandı. Topluluğun ilk iki albüm kaydında olduğu gibi ONYX etiketiyle yayımlanan 3. albümü, BBC Music Magazine tarafından 5 yıldızla değerlendirildi. Otuz yılı aşan sanat hayatında uluslararası klasik müzik dünyasında da başarılı olan orkestra şefi Alpaslan Ertüngealp’in batonu altında sahne alacak BİFO’nun konserinin solisti olan Hüseyin Sermet ise yorum gücüyle dünyanın en seçkin orkestralarının tercih ettiği solistlerden biri. Sanatçı, Diapason d’Or ve MIDEM Classical Award gibi pek çok ödüllü kayda imza attı. İcracı kimliğinin yanı sıra besteciliğiyle de saygın bir yer edinen sanatçı, çok yönlülüğü, geniş vizyonu ve kusursuz tekniğiyle de dikkat çekiyor.