İsteyene komedi isteyene gerilim

Sinemalarımızda bugün vizyona giren filmlerde yelpaze geniş. “Teksas Katliamı”, “Hızlı ve Öfkeli 7” ve “Şans Ayağıma Geldi” farklı türlerden hoşlanan sinemaseverleri salonlara bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sinemalarımızda bugün vizyona giren filmler Hollywood sinemasının hakimiyetinde. Korkmak isteyen sanatseverler “Teksas Katliamı” nın (The Texas Chain Saw Massacre) 40. yıl özel versiyonunu, aksiyon sevenler “Hızlı ve Öfk eli” serisinin yedinci filmini, gülmeyi arzu edenler ise sevilen oyuncu Adam Sandler’ın yeni filmi “Şans Ayağıma Geldi”yi (The Cobbler) tercih edebilir

hzo.jpg

Hız üzerine kurulmuş, fenomen haline gelen film serisinin son halkası “Hızlı ve Öfk eli 7”de Vin Diesel, Paul Walker ve Dwayne Johnson yeniden bir araya geliyor. Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Elsa Pataky ve Lucas Black’in de yeniden rol aldığı başarılı serinin bu bölümünü James Wan yönetiyor. Filmin oyuncu kadrosuna Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey, Nathalie Emmanuel ve Kurt Russell gibi uluslararası aksiyon yıldızları da katılıyor. Senaryosu Chris Morgan tarafından yazılan filmin yapımını yine Neal H. Moritz, Vin Diesel ve Michael Fottrell üstleniyor.

eqb-nf.jpg

40. yıldönümü dolayısıyla özel restorasyon gören ““Teksas Katliamı” sinema tarihine geçmiş bir korku klasiği. Filmin 1974’te çekilen orijinal versiyonu, kan donduran gerçekçi sahneleriyle izleyenleri şoke etti ve büyük bir başarı yakaladı. Gerçek olaylara dayanan bu korku hikayesi, türünde birçok filme öncülük etti ve hâlâ tüm zamanların en iyi korku filmleri arasında gösteriliyor. Tobe Hooper’ın filmi, içlerinden birinin çocukluk evini ziyarete giden 5 gencin, insan yiyen bir ailenin eline düşmesiyle yaşadığı kabusu anlatıyor. Tobe Hooper, “Teksas Katliamı”nı Austinli sinema okulu öğrencileri ve yeni mezunlarıyla ve sadece 140. bin dolar bütçeyle çekmişti. Amerikalı seri katil ve mezar hırsızı Ed Gein’in hayat hikâyesini kısmen konu alan film, Amerika’da 30 milyon dolar gişe yaptı.

sdfbng.jpg

Tom McCarthy’nin yönettiği “Şans Ayağıma Geldi” ise haftanın komedisi. Adam Sandler, Dustin Hoff man, Steve Buscemi ile Method Man’in oynadığı filmde; Max Simkin günlerini kuşaklardır ailesine ait olan dükkânı işletmekle geçiren bir ayakkabı tamircisi. Her zaman dükkânı terk edip dünyaya açılmanın, yeni yerler görmenin hayalini kuruyor; ancak tek yaptığı bu hayali gerçekleştiren insanların eskittiği ayakkabıları tamir etmek. Max’in sıkıcı hayatı, dükkânın bodrumunda bulduğu baba yadigârı makinenin sihirli güçleri olduğunu fark ettiğinde sonsuza dek tamamen değişiyor. Filmleri dünya üzerinde 3 milyar kişi tarafından izlenen Adam Sandler, “Şans Ayağıma Geldi”yle de yine sevenlerini hayal kırıklığına uğratmıyor. Sandler’in sevilen filmleri arasında “Süper Baba” ve “Asabiyim” var.