İzmir'de dağ filmleriyle “Doğaya Dokun”acağız

The North Face ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve bu yıl “Doğaya Dokun!” temasıyla yola çıkan 4. İzmir Dağ Filmleri Festivali, 13 – 15 Mart tarihlerinde; doğa, keşif, macera ve belgesel sinema tutkunlarıyla buluşuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dağ Kültürü Derneği ile Mineral Event tarafından düzenlenen festivalde, ödüllü filmlerin yanı sıra macera ile adrenalin dolu toplam 37 yapıt izleyicilere sunuluyor. Festival kapsamındaki gösterimler; Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi ve Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi’nde yapılıyor.

Festival, dünyanın çeşitli festivallerinde gösterilen 600’den fazla film arasından seçilen 37 filmden oluşuyor. Filmler; “Dünyadan”, “Keşif Ruhu”, “Doğa-Çevre- İnsan”, “Su Dünyası”, “Bisiklet” ve “Kayak” olmak üzere, 6 tema başlığı altında toplanıyor. Seçkide; rafting, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanı sıra çevre ve doğa belgeselleriyle gezi, keşif ve insan hikâyeleri de yer alıyor.

Festival kapsamında bir de fotoğraf sergisi düzenleniyor. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde açılacak “Doğaya Dokun” sergisi doğa ve ona dokunan insanın hikâyesine odaklanıyor.