Kısa filmlere 500 bin lira destek

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği, TRT ve İstanbul Medya Akademisi'nin katkılarıyla her bir projeye 5 bin lira olmak üzere 100 kısa filme toplamda 500 bin lira destek imkanı sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği (UBSD), Türk Sineması'nın 100. yılına özel olarak 100 kısa filmciye projelerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla 5'er bin lira yapım destek fonu sağlayacak.  

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ve dünyada etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerinin gelişmesine katkı sağlanması, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destekler oluşturulması, ülke sinemasının kimliğe kavuşması adına, kurmaca, belgesel ve animasyon türündeki kısa filmler desteklenecek.  

TRT ve İstanbul Medya Akademisi'nin katkılarıyla her bir projeye 5 bin lira olmak üzere 100 kısa filme toplamda 500 bin lira destek imkanı sağlayacak.  

UBSD Yapım Destek Fonu ilk dönem kazananları 14-28 Kasım arasında gerçekleşecek 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde (UBFF) gösterilecek. Festivalin kısa film yarışma bölümlerinden olan Kısa Film Akademisi bölümünde hem 15 bin lira değerindeki ödül için hem de festivalin büyük ödülü olan 50 bin lira değerindeki Ahmet Uluçay ödülü için yarışabilecek.

Yapım Destek Fonu'nu almaya hak kazanan proje sahipleri, sektörden ustalarla birlikte projelerini geliştirme ve uygulama imkanını da elde ederek, usta-çırak ilişkisini deneyimlerken, projenin uygulama süreçlerini yönetecek İstanbul Medya Akademisi'nin mevcut ve potansiyel imkanlarından da projeleri adına yararlanma fırsatını elde edecek.  

İstanbul Medya Akademisi, yazılı ve görsel medyanın ihtiyaçları doğrultusunda hem teknik hem de içerik alanlarında eğitimler düzenleyerek, bu alanları tanıtan ve sunduğu geniş uygulama alanlarıyla mesleki tecrübe edinme konusunda önemli fırsatlar tanıyan bir eğitim kurumu olarak, destek almaya hak kazanan projelerin sahiplerine akademinin sinema bölümü kapılarını sonuna kadar açarak geleceğin sinemacılarını destekleyecek.

Projeler, UBFF'nin ilk senesinde ortaya koyduğu bakış açısı doğrultusunda; ''Etik, Estetik, Teknik'' bütünlük göz önüne alınarak değerlendirilecek.  

Değerlendirme jürisi yapımcılar, yönetmenler, senaristler ve sinema yazarlarından oluşacak. Her proje sahibine projesinin değerlendirme raporu gönderilecek. Yüksek nitelikte 100 kısa film projesine ulaşana kadar yarışma dönemler halinde devam edecek.  

Yarışmanın ilk dönem son başvuru tarihi 15 Ağustos 2014 olarak belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir