Lara Fabian, Kıbrıs’a konuk

Günümüzün sevilen solistlerinden Lara Fabian, yarın 19. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kıbrıs’ta sevenleriyle buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Günümüzün sevilen solistlerinden Lara Fabian, yarın 19. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kıbrıs’ta sevenleriyle buluşacak. Sanatçı, Salamis Antik Tiyatrosu’nda bir konser verecek. 
Mağusa’da 18 Haziran’dan beri devam eden festivalin kapanış konserinde sahne alacak olan şarkıcı, Flaman bir babayla Sicilyalı bir annenin çocuğu. Lara Fabian şarkı söylemeye, dans etmeye ve piyano dersleri almaya çok küçük yaşlarda, asıl müzik eğitimine ise 8 yaşında Brüksel Kraliyet Konservatuarı’nda başladı. Konservatuarda bulunduğu 10 yıl içinde kendi müziğini de yazdı ve söyledi. 

Lara Fabian’ın şarkıları büyük ölçüde aldığı klasik vokal ve müzik kuramı eğitiminden olduğu kadar, Barbra Streisand ve Queen gibi dönemin şarkıcı ve gruplarından da etkilendi. 33. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Lüksemburg’u “Croire” şarkısıyla temsil ederek 4. olan Fabian, aynı şarkının yer aldığı 45’likte 500 bine yakın satışa ulaşarak Avrupa’nın en çok satan 45’likleri arasına girmeyi başardı. Fabian, bu parçayı konserlerinde hâlâ söyllüyor. 

Rusça, Fransızca, Almanca, İngilizce ve İspanyolca başta olmak üzere pek çok farklı dilde şarkılar söyleyen Lara Fabian, uzun bir aradan sonra, Kasım 2015’te çıkaracağı yeni albümü “Ma Vie Dans La Tienne” öncesi, “Quand Je Ne Chante Pas” adlı bir single yayınladı. Single kısa bir süre önce satışa sunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir