Malatya 3. Anadolu Kitap Fuarı açıldı

Fuara, 236 yayınevi, 200 şair ve yazar katılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Malatya 3. Anadolu Kitap Fuarı, törenle açıldı.

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde Belediye Kültür A.Ş. tarafından Büyükşehir Belediye Binası'nın yanında bulunan alanda düzenlenen fuara, 236 yayınevi ile 200 şair ve yazar katılıyor.

Malatya Valisi Vasip Şahin, açılışta, ilk iki fuarın Malatya'ya yakışır, göğüslerini kabartır ve yüzlerini güldüren bir şekilde sonuçlandığını belirtti. Fuarın, katılımcı, yazar, yayınevi sayısı ve bunların kalitesi itibariyle ülkede örnek gösterilen bir hale geldiğini vurgulayan Şahin, emeği geçenlere teşekkür etti.  

Fuarın bu yılki temasının "kendini oku" olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Bu özellikle seçilmiş bir temadır. Aslında Anadolu'nun kadimden beri yaptığı şeydir. Hep kendini okuyagelmiştir, kendini tanımaya çalışmıştır. Etrafına da bu sebeple rol model olmaya çalışmıştır. Onun için Anadolu'dan hep lider insanlar, lider münevverler, hep farklı şeyler söyleyen insanlar çıkmış. Dolayısıyla, bu yıl Malatya'ya ve Türkiye'ye bir defa daha hatırlatmak istiyoruz. Önce kendimiz okuyalım. Önce 'niye varız, nedir görevimiz, ne yapmalıyız kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz için ve insanlar için?' Bunu bir defa daha bu vesileyle tefekkür edelim istedik."

AK Parti Malatya Milletvekil Mustafa Şahin de kitap fuarlarının önemine değinerek, "Japonya'da insanların yüzde 14'ü okurken, maalesef bizde nüfusun binde 5'i gibi bir rakamın kitap okuma alışkanlığının olduğunu görmekteyiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise fuarda ilk sene 280 binin üzerinde, geçen yıl ise 300 binin üzerinde bir ziyaretçi sayısına ulaştıklarını anımsatarak, bu rakamların çok önemli olduğunu ve bu yıl bunların üzerine çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

Fuarın onur konuğu yazar Gülten Dayıoğlu da kitabın zihnin besini olduğunu dile getirerek, "Bugün burada bir zihin, ruh ve gönül şöleni yaşadığımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Fuar, 4 Mayıs' kadar açık kalacak.