Müzayede sezonu bir başladı, pir başladı

Nişantaşı Müzayede bugün 512, Çukurcuma Müzayede Evi 25 Ekim'de 191 ve Eskidji 26 Ekim'de 280 eseri satışa sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

İSTANBUL - Sonbaharla birlikte sanat sezonunun başlamasıyla müzayede mevsimi de geldi. Sezonun ilk müzayedesi, geçen hafta sonu Alif Art tarafından gerçekleştirilirken, bu hafta da farklı şirketler tarafından düzenlenen üç müzayede organize edilecek. Haftanın ilk satışını bugün Nişantaşı Müzayede düzenlerken, koleksiyonerler, 25 Ekim Cumartesi günü Çukurcuma'nın, 26 Ekim Pazar günü de Eskidji'nin organizasyonunda buluşacak. Nişantaşı Müzayede'nin bugün 17.00 ve 19.00'da iki bölümlü olarak gerçekleştireceği satışta 512, Çukurcuma'nın 25 Ekim'de saat 15.00'ten itibaren takip edilebilecek müzayedesinde 191 ve Eskidji'nin 26 Ekim'de saat 14.00'te başlayacak mezatında 280 eser yeni sahibini bekleyecek. Böylelikle, bu hafta sanat piyasasında toplam 983 lot eser koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak.

Nişantaşı Müzayede'nin The Sofa Hotel'de organize edeceği iki bölümlü müzayedede, antika objeler ağırlıkta olmak üzere resim ve hat eserleri de satılacak. Müzayedede Osmanlı dönemi Viyana imalatı 3 parça Fenerbahçe rozeti koleksiyonu ve 7. yüzyıl anonim “Yavuz Sultan Selim” tablosunu koleksiyonerlere teklifle sunulurken, satışın muhammen bedeli en yüksek parçası 90 bin lirayla Sultan Abdülmecid tuğralı gümüş bir kutu olacak. Müzayedede Mevlevi Ahmet Dede'nin “Kuran-ı Kerim”i 90 bin lira, İsmail Zühdü Efendi'nin “Hilye-i Şerife”si 69 bin lira ve “Divan-ı Kebir” 30 bin liradan alıcı bekleyecek. Cep saatlerinden tabaka koleksiyonlarına, tombak parçalardan antika ev eşyalarına pek çok tarihi obje de aynı satışta koleksiyonerlere sunulacak.

Koleksiyonler, haftasonu da yoğun bir mesai yapacak. Haftasonunun ilk satışını 25 Ekim'de kendi salonunda gerçekleştirecek olan Çukurcuma Müzayede Evi, “Karma Eserler Müzayedesi”nde Çanakkale Savaşı'nda cephane taşımada kullanılan eğerden I.Dünya Savaşı'nda kullanılan askeri te-
leskopa, 1883 yılında dünyanın ilk otomatik ölçme aleti olarak onaylanan ve 1926 yılında Afyon Dinar'da Atatürk tarafından açılan ilk un fabrikasında kullanılan tartıdan Osmanlı cepken yelek takımına kadar farklı tema ve tarihlerden 191 parça antika satacak. 24 Ekim Cuma günü saat 17.00'ye kadar Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nde görülebilecek olan eserlerden sırma işlemeli dualı örtü, sırma işlemeli dualı bez, 19. yüzyıl gümüş kaplama Fransız çerçeve ve Kabe anahtarı kesesi teklifle satışa sunulacak.

3-317.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir