Ney, ud ve kanunun uyumuna tanık olun

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsmail Lumanovski (ney), Tamer Pınarbaşı (kanun) ve Ara Dinkjian’dan (ud) oluşan etnik müzik grubu The Secret Trio, yeni albümleri "Three of Use"la yarın Şişhane'deki İKSV Salon’un konuğu oluyor. 

Üç sanatçının yepyeni bir oda müziği formu oluşturmayı amaçlamasıyla ortaya çıkan The Secret Trio, Ortadoğu kökenli melodilerden yola çıkmasına rağmen Batı esintilerine ve doğaçlamalara yer veriyor. Grup eserlerini, enstrümanlar, konser fotoğrafl arı ve müzik belgeleriyle dolu olan Dinkijan’ın evinin altındaki ofiste yaratıyor. 
Karaman’da dünyaya gelen ve kendine özgü mızrapsız bir tekniğe sahip kanuni Tamer Pınarbaşı; Balkan ile Ortadoğu müziğiyle büyümüş ve müziğini Batı Klasik müziğiyle harmanlamış, Makedonya Çingeneleri geleneğinden gelen klarnetçi İsmail Lumanovski ve son olarak, Anadolu Ermeni müziğini babası Onnik Dinkjian’dan öğrenip dünyanın önde gelen müzik gruplarından Night Ark ile tanınan udi Ara Dinkijan’ın bir araya gelmesinden oluşan The Secret Trio; farklı kültürel kimliklerin müzikal bir yansıması.