Opera sanatçısı Aydoğan toprağa verildi

Opera sanatçısı Arda Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı.Aydoğan için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Opera sanatçısı Arda Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı.

Aydoğan için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) düzenlendi. Sanatçının ailesi ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan kardeşi Tunca Aydoğan, hayatı anlamaya başladığından itibaren yanında abisinin olduğunu belirterek, "Ben onun hayatının yüzde doksan dokuzuna şahit oldum. Ben onun en büyük sırdaşıydım. O benim en büyük dostumdu" dedi.

Birlikte çok büyük acılar yaşadıklarına vurgu yapan Aydoğan, "Kimsenin etrafta olmadığı zamanlar birbirimize destek olduk. Ona sonsuz teşekkür ediyorum. Yaş ve tecrübe itibariyle, önümdeki bütün engelleri önceden fark edip, (engelleri) yok ettiği için teşekkür ediyorum. Ben de ona elimden geldiğince kardeşlik etmeye çalıştım ve hep sırtını bana dayamasını sağladım" ifadelerini kullandı.

Tunca Aydoğan, CRR'nin kendileri için çok enteresan bir yer olduğunu ve Aydoğan'ın CRR'ye Genel Sanat Yönetmeni olduğunda 31 yaşında olduğunu söyleyerek, şu bilgileri verdi:

"Buraya inanılmaz emeği var. Bu salonun, sahnenin çok başka yerlere gidebilecek noktalarda, her yerden sesini duyurabilecek şekilde çok büyük işler yaptı. Ne kadar büyük zorluklarla, sağlığından ödün vererek bunları gerçekleştirdiğini biliyorum. İlk, sanat yönetmeni olduğunda çok büyük saldırılara maruz kaldı. O günlerde de çok üzüldüğünü hatırlıyorum ama birbirimize destek olarak, burada istediklerinin çoğunu gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam etti."

Tiyatro yönetmeni ve oyuncu Mehmet Birkiye, Aydoğan'ın ölümünün erken olduğunu dile getirerek, "Burada konuşanlar söylediler 'hayalleri olan adamdı' diye. Projeler üzerine konuşurken, orayı nasıl kalkındıracağız diye düşünürken, birden bire yok oluyor insan" diye konuştu.

Sanatçı Haldun Dormen, Arda Aydoğan'ın anılarını yaşatmak gerektiğini dile getirerek, "Geçen hafta salı günü provaya başladık ve seçmeleri yaptık. Ondan dolayı benim için korkunç bir şok oldu. Yarın, öbür gün tekrar provalara devam edecektik ama artık yok. İnşallah işi devam ettirir, onun anısına yaparız" ifadelerine yer verdi. 

"Ah bir Ataş Ver" isimli türkünün dinletildiği törende ayrıca sanatçının hayatını anlatan bir fotoğraf sunumu da yapıldı. 

Kıymetli biriydi ama yaşam böyle bir yolculuk"

Sanatçının cenazesi daha sonra Levent Camisi'ne getirildi. Taziyeleri, Aydoğan'ın kardeşi Tunca ile eşi ve annesi kabul etti.

Camideki törene katılan oyuncu Cem Davran, çok eski arkadaş olduklarını ve üzüntü içinde olduğunu belirterek, "Kıymetli biriydi ama yaşam böyle bir yolculuk. Nurlar içinde olsun" dedi.

Ardoğan'ın cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir