Özgür Atlar Ülkesi’ne yolculuk

Dünyada bir eşi daha olmayan Kapadokya, büyüleyici manzaralar sunuyor misafirlerine

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kapadokya, 60 milyon yıllık bir coğrafya. Kapadokya’nın sınırları, Nevşehir merkez olmak üzere, Kayseri, Aksaray, Niğde ve Kırşehir’i içine alıyor. Güllüdağ, Hasandağı ve Erciyes’ten ulaşan lavların zamanla yağmur ve rüzgar ile aşınması ile oluşan peri bacalarından alıyor masalsılığını.

Dünyada bir eşi daha olmayan bölge, büyüleyici manzaralar sunuyor misafirlerine. Sabahın en erken saatlerinde başlayan balon turları ise Kapadokya’nın güzelliğini yükseklerden yaşama fırsatı sunuyor.

Kapadokya’nın bir diğer özelliği de lezzetli sofraları ve tarihi restoranları. Grand Daily Tours, masal diyarını andıran bu Özgür Atlar Ülkesi’ne alternatif turlar düzenliyor. Selçuklu mimarisi olan “Hunat Hatun Cami”si; Kayseri Surları ve Kalesi içerisindeki “Kayseri Kapalı Çarşısı”; “Uçhisar Güvercinlik Vadisi”; “Göreme Açık Hava Müzesi Kaya Kiliseleri”; eski “Çavuşin Köyü”; “Paşabağı Peribacaları”; Zelve Vadisi; Kızılırmak; Kızılırmak’ın çamurundan yapılan çanak-çömlek atölyesi; “Ürgüp Şarap Mahzenleri”; “Şapkalı Peribacaları”; “Üç Güzeller Peribacaları”; düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin aylarca yaşayabileceği mühendislik harikası olan “Derinkuyu Yeraltı Şehri”; Melendiz Çayı’nın oluşturduğu doğa harikası bir Kanyon olan “Ihlara Vadisi”; “Ağaçaltı Kiliseleri”; “Belisirma Köyü” yolculuğun ziyaret noktaları arasında. ask@ letscappadocia.com adresinden bu doğa ve tarihe yapılacak gezi hakkında bilgi almak mümkün.