Paris'te Türk masalları

Geleneksel Türk masallarından oluşan müzikli ve danslı çocuk oyunu ''Les Petits Riens'' (Küçük Hiçlikler), Fransa Yunus Emre Enstitüsü'nün organizasyonuyla Paris'teki ilkokullara konuk olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Çocuk oyununu, 20 Mart-3 Nisan tarihleri arasında farklı okullardan yaklaşık bine yakın öğrenci izleyecek. Aynı oyun geçen yıl 13-21 Haziran tarihleri arasında Paris ve bölgesinde sergilenmiş ve büyük beğeni kazanmıştı. 

Oyunun sanatçı kadrosunu, Fransa ve Türkiye'de pek çok projeye imza atmış deneyimli isimler oluşturuyor. Oyunda, Parisli sanatseverlerin ''West Side Story'' ve  Edith Piaf'ın hayatını anlatan müzikal gösteriyle hatırladığı Frédérique Mathieu ve Aksak müzik grubu, Talip Özkan, Kutsi Ergüner ve çeşitli tiyatro topluluklarıyla Türkiye ve Fransa'da çalışmaları bulunan Doğan Ertener, oyuncu ve müzisyen olarak yer alıyor.  

Yönetmenliğini, yazdığı oyunlarla Fransa'da çeşitli ödüller almış olan Sedef Ecer'in üstlendiği oyunun müzikleri Doğan Ertener imzasını taşıyor. 

Dünyanın bir çok şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü'nün Fransa Müdürü Melih Burak Yediyıldız, basına yaptığı açıklamada, ''Fransa'da Türk kültürünü, edebiyatını, şiirini, sanatını kaliteli şekilde tanıtmayı hedefledikleri için böyle projeleri desteklediklerini'' söyledi. 

Yediyıldız, bu projelerin süreklilik kazanmasının kültür tanıtımı açısından kendileri için çok önemli ve değerli olduğunu belirterek, bu sebeple aynı çalışmayı Brüksel'de de sergileyeceklerini ve benzeri çalışmaları başka şehirlere taşıyacaklarını ifade etti.