"Dünya Basın Fotoğrafları 2014" sergisi açıldı

Bu yıl 57'ncisi düzenlenen "Dünya Basın Fotoğrafları" sergisi Forum İstanbul'da açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2014" sergisi Forum İstanbul'da açıldı. 

Bu yıl 57'ncisi düzenlenen "Dünya Basın Fotoğrafları" sergisi, foto muhabirlerin yarışmaya gönderdiği eserler arasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan oluşuyor. 

132 ülkeden 5 bin 754 fotoğrafçının, 98 bin 671 fotoğrafla katıldığı ve 19 jüri üyesinin değerlendirmesiyle öne çıkan 140 eser, 12 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında sergilenecek. 

Serginin açılışında konuşan Forum İstanbul AVM Genel Müdürü Hakan Elmastaş, Forum İstanbul'un insanlık için faydalı işler yaparak değer yaratmayı amaçladığını söyledi. 

Sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Elmastaş, "Sanata ve sanatçıya her zaman değer veren alışveriş merkezimiz, aynı zamanda insanlık için değer yaratan ve bunları geliştiren misyonuyla ziyaretçilere katkı sağlamak istiyor" dedi. 

Hollanda Kraliyeti Başkonsolosu Robert Schuddeboom ise serginin ifade özgürlüğüyle ilgili bir misyon taşıdığını söyledi. Hollanda Krallığı Başkonsolosluğu olarak son 10 yıllık dönemde bu sergiye katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını ifade eden Schuddeboom, "Bu sergiye verdiğimiz destek, elbetteki bizim en önemli temel kaidelerimizden birisi olarak gördüğümüz, dünyanın her yerinde insan haklarının daha da yaygınlaştırılmasına ilişkin güttüğümüz dış politikamızla da bağlantılıdır" diye konuştu. 

Schuddeboom, sergideki fotoğrafları foto muhabirlerinin canlarını tehlikeye atarak çektiğine ve insanlara ulaştırdığına dikkati çekti. 

"World Press Photo" Proje Müdürü Jurre Janssen ise sergideki fotoğrafların evrensel değerler hakkında önemli bilgiler verdiğini anlattı.  

Sergi açılışında ayrıca, bir süre önce hayatını kaybeden uluslararası fotoğraf sanatçısı Kerim Ökten de anıldı. Associated Press'ten fotoğrafçı arkadaşı Lefteris Pitarakis'in kısa video röportajının sunumunun ardından, Ökten'in kariyeri boyunca yaptığı çalışmalardan oluşan bir seçki gösterildi. 

Forum İstanbul'un bu yıl 6. kez ev sahipliğini yaptığı serginin açılışına, Dünya Basın Fotoğrafları etkinliğinin "Genel Haberler Hikayeler" kategorisinde 2.'lik ödülü kazanan Fransız fotoğrafçı William Daniels de katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir