"Köksüz Hayatlar" kitabı çıktı

Nuray Çevirmeci’nin kaleminden çaresiz ve yalnız insanların hayata kök salma mücadelesinin anlatıldığı “Köksüz Hayatlar” kitabı çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Nuray Çevirmeci’nin “hayata kök salmaya çalışan insanların yaptıkları hatalar ve sonunda kendini buluş mücadelesini” anlatan Köksüz Hayatlar kitabı çıktı. 

Çevirmeci, yaptığı açıklamada, çaresiz ve yalnız insanların hayata kök salma mücadelesinin anlatıldığı “Köksüz Hayatlar” kitabını şöyle anlattı: 

“Üç farklı kadın hayatı üzerinden, çaresiz insanların yaşadıkları bunalımları, yalnızlık ve çaresizliğin insanlara ne gibi hatalar yaptırdığını yalın bir dille anlatmaya çalıştım. Aslında hiçbirimiz yalnız ve çaresiz değiliz. Şarin dediği gibi; ‘Çaresizseniz çare sizsiniz.’ Ataerkil toplum yapılarımız, feodal ailelerimiz bugüne kadar tüm kız çocuklarına evliliği bir çıkış yolu, garanti olarak gösterdi. Bu fikirlerle evlenen çoğu kadın eğer eğitimi ve ayakta duracak bir gücü yoksa maalesef dik duramıyor. Kadın öncelikle annelik vasfından dolayı güçlü ve mutlu olmalı ki, topluma mutlu ve güçlü bireyler yetiştirsin. Çoğu kadınımız çaresizlikten evliliğindeki sorunlara boyun eğip sürdürmek zorunda kalıyor. Bu çaresizliğin içinde sadece iş ve maddiyat kısmı yok tabi ki; bazen aileler bazen çevre baskısı gibi birçok faktör var. Bunları ‘Köksüz Hayatlar’da okuyacaksınız.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir