Roger Waters konserine Gezi damgası

Roger Waters, "The Wall" turnesi kapsamında İTÜ Stadyumu'nda 40 bin hayranıyla buluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters, İstanbul'da konser verdi. Waters, "The Wall" turnesi kapsamında, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Stadyumu'nda 40 bin hayranıyla buluştu. Başından sonuna bir sistem eleştirisi olan The Wall albümünün parçalarının çalındığı konserde sıradışı bir sahne şovuna imza atıldı.

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Mustafa Sarı'nın fotoğrafları 120 metrelik dev duvara yansıtıldı. Waters 5 isimi devlet teröründe hayatını kaybedenler olarak andı. Bu esnada seyirciler "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları ile sahneyi selamladılar.


Hayranlarını, "Merhaba İstanbul. Burada olmaktan çok mutluyum. Bu konser adalet için" sözleriyle selamlayan Waters, ilgi çekici projeksiyon şovu ile her şarkıya özel hazırlanan görseller ve dev kuklalarla dinleyecilerin karşısına çıktı.  

"Another Brick in The Wall" şarkısını İTÜ Çocuk Korosu ile seslendiren Waters, çocuklarla dans etti. Waters, konser boyunca 27 şarkıyı dev bir koro eşliğinde yorumladı.

Sahnede turne için özel olarak yapılan ve turneye adını veren duvarın yıkılmasıyla sona eren konserde Waters, hayranlarına keyifli anlar yaşattı.

Sahneye Uğur Mumcu, Hrant Dink ve Adnan Menderes ile devlet politikaları nedeniyle öldürülen onlarca ismin fotoğrafları yansıtıldı.

Waters'ın, 21 Eylül'de Fransa'da vereceği konserle turne sona erecek.