Şehrin gözü festivale çevrildi

34'üncü İstanbul Film Festivali 4 Nisan'da başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından on birinci kez Akbank sponsorluğunda düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali 4-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Film Festivali bu yıl sinemaseverlere 2014 ve 2015'in en yenilerinden klasik başyapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yaratıcılığın sınırlarını zorlayan keşiflere yine çok zengin bir program sunacak. Festival, 20’nin üzerinde bölümde 62 ülkeden 222 yönetmenin 204 filminin yanı sıra ücretsiz olarak gerçekleştirilecek usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmalarını, sinema dersleri ile özel etkinlikleri izleyicilerle buluşturacak. 

Akbank sponsorluğunda 

34. İstanbul Film Festivali’nin programı dün düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya konuşmacı olarak İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan katıldı. Türkiye’de sinema kültürünün yaygınlaşmasının ve sinemanın bir gelenek haline gelmesinin ardındaki en önemli etkinliklerden birinin de İstanbul Film Festivali olduğunu vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Bu görkemli sanat etkinliği, her yıl sinemaseverleri sinema dünyasının en seçkin ve en özgün filmleriyle buluşturuyor. Festival ayrıca sinemamızın gelişiminde ve kaydettiği başarılarda önemli rol oynuyor. İstanbul Film Festivali’ni bugünlere taşıyan, dünyada da bilinen film festivallerinden biri olmasını sağlayan nedenlerden birinin de, seyircilerin tutkusu olduğunu düşünüyorum. Seyircinin 34 yıldır aralıksız devam eden coşkusu organizasyonu yapanların hep daha iyiyi hedefl emelerini sağlıyor” dedi. 

Festival biletleri 28 Mart Cumartesi günü 10.30’ta Biletix satış kanalları, Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak ana gişelerden satışa çıkacak.