Sinemalarda gökkuşağı gibi bir hafta başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sinemalarımızda bugün 5 film seyircilerle buluşuyor. Komediden animasyona, dramdan aksiyona geniş bir yelpazeye dağılan haftanın yeni filmlerine yakından bakalım.

BAY DEVERAUX’NUN ÖNLENEMEZ DÜŞÜŞÜ 

Ülkemizdeki ilk gösterimi kısa bir süre önce gerçekleşen Filmekimi'nde yapılan “New York'a Hoşgeldiniz” (Welcome to New York), Abel Ferrara’nın imzasını taşıyan bir drama. 2011 yılında, New York’ta bir otelde bir kadına tecavüz ve saldırı suçlarıyla yargılanan Dominique Strauss-Kahn’ın hikayesinden esinlenen filmin başrolünde Gerard Depardieu var. 

BİR ÇOCUK VE BİR KÖPEK 

Venedik Film Festivali’nden “Jüri Özel Ödülü”yle dönen Kaan Müjdeci’nin ilk filmi “Sivas”, 11 yaşındaki bir çocukla Sivas isimli dövüş köpeğinin öyküsü. Senaryosunu da Kaan Müjdeci’nin yazdığı filmde; Doğan İzci, Kangal cinsi Çakır, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar, Ozan Çelik kamera karşısında. Yönetmenin hayvanseverleri ikiye bölen “Sivas” filminden önce “Babalar ve Oğulları” adlı bir kısa filmi var. 

MİLATTAN ÖNCE 79 POMPEİİ 

Paul W. S. Anderson’ın yönettiği “Pompeii”, tarihi dramalardan ve aksiyondan hoşlanan sinemaseverlere, vizyonun bu hafta sunduğu alternatif. Kit Harington, Kiefer Sutherland, Emily Browning ve Carrie-Anne Moss’un oynadığı “Pompeii”; seyircileri Milattan Önce 79 yılına davet ediyor. "Pompeii" filminde; Vesuvius volkanı şiddetli bir patlamaya sahne oluyor ve bulunduğu antik Pompeii şehrini tehdit altına alıyor. 

“ARI MAYA” ARTIK FİLM YILDIZI! 

Sevilen çizgi film karakteri “Arı Maya”, ilk kez beyazperde de seyircisi ile buluşuyor. “Arı Maya” (Maya The Bee Movie) adlı film, haftanın tek animasyonu. İlk kitabı 1912’de yayınlanan Arı Maya, ilk kez 1975 yılında ülkemizde de dünyayla aynı anda televizyon ekranlarında izleyicisiyle buluşmuştu. Yaklaşık 40 yıldır, dünyanın 160 ülkesinde yayınlanan en ünlü çizgi dizilerinden biri olan “Arı Maya”, Türkçe dublajlı seçeneğiyle de izlenebiliyor. 

YERLİ KOMEDİ DE VAR 

Yerli komedi sevenler için de bugün bir film başlıyor: “Oflu Hoca’nın Şifresi.” “Sümela’nın Şifresi” ve “Moskova’nın Şifresi” filmleriyle tanınan Adem Kılıç’ın yönettiği filmde; Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür, Didem Balçın ve Başak Daşman oynuyor. Teknik direktör Yılmaz Vural ve Ahmet Kural da filmin konuk oyuncuları.