Şirince’de klasik bir gece

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

iZMİR - İzmir Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali, bu hafta mezzosoprano Lilianna Zalesinska ve piyanist Szczepan Konczal’ı dinleyicilerle buluşturuyor. “Eski Dostlar, Yeni Liderler: 600 Yıllık Türkiye- Polonya Diplomatik İlişkileri” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan konser, 9 Temmuz Çarşamba akşamı dinlenebiliyor. Şirince’deki St. John Baptist Kilisesi’nin mekân olacağı etkinlik, saat 21.30’dan itibaren takip edilebiliyor. Sanatçıların İzmir’de yorumlayacağı eserler; Mozart, Szymanowska, Mendelssohn- Bartholdy, Liszt, Zelenski, Chopin, Bhrams, Koczalski, Paderewski, Çaykoski ve Rahmaninof imzası taşıyor. Konserin Biletix kanallarından temin edilebilen biletleri; 100 TL, 50 TL ve indirimli 25 TL’den satılıyor. 

Birçok ödüle sahip 
Bestecilerden aldığı müzik eserlerini kendi tarzına göre yazan Lilianna Zalesinska; Polonya modern müzik yaşamında tanınmış sanatçılarından biri. Müzikal performans ve opera alanında onur derecesiyle mezun olan Lilianna Zalesinska, Lodz’daki Müzik Üniversitesi’nde şan eğitimi ve Viyana’daki Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nden şeref derecesiyle yüksek lisans diploması aldı. Varşova Üniversitesi Sanat Tarihi Enstitüsü’nden de mezun olan sanatçı; Teresa Zylis- Gara, Raul Gimenez (Akademie BelCanto), Marjana Lipovsek, Alfred Burgstaller gibi sanatçıların ustalık sınıfl arına katıldı. 

En eski modern müzik festivallerinden biri olan Warsaw Autumn’ın 2011 ve 2012 yılındaki açılış konserlerinde sahne alan mezzosoprano, Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Lieduo Yarışması ve Varşova’daki Polish Artistic Song Yarışması sırasında şarkıları yorumlama tarzından dolayı birçok kez ödüle lâyık görüldü. Avrupa’nın birçok ülkesinde 40’dan fazla solo resitalde sahne alan sanatçının repertuarı barok döneminden ve çağdaş müzikten operaları kapsıyor.