Turgutreis, klasik müzik keyfine hazır

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçiliğinde bu yıl 10. kezgerçekleştirilecek olan festival ay sonunda başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu’nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran’ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, bu yıl, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında 10. kez gerçekleştirilecek. Turgutreis’te Fazıl Say, Vanessa Mae, Jose Cura ve Fatma Said’in de aralarında olduğu sanatçıları ağırlayacak olan festivali takip etmek isteyen sanatseverler, biletlerini Biletix'ten edinebilecek. 

Festival, 10. yılında 4 gün boyunca, 7 konsere mekân olacak. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılış konserinde; Şef Naci Özgüç yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), piyanist ve besteci Fazıl Say’a eşlik edecek. Fazıl Say’ın festival için Hermiyas Efsanesi’nin hüzünlü hikâyesinden etkilenerek yazdığı yeni eseri “Yunus Balığı Sırtındaki Çocuk”un dünya prömiyeri D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali sahnesinde gerçekleşecek. “Yunus Balığı Sırtındaki Çocuk”tan esinlenerek Özen Yula tarafından metne dökülen eserin anlatıcılığını Selçuk Yöntem üstlenirken; Serenad Bağcan da Viyana’nın ünlü çocuk korosu “Die Wiener Sängerknaben”den seçilen çocuk solist ile birlikte sahnede yer alacak. 

D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali, ikinci, üçüncü ve dördüncü gecesinde de klasik müziğin önde gelen sanatçılarını ağırlamaya devam edecek. Festivalin ikinci gecesinde Türkiye’nin ilk ve tek ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ve CSO üyelerinden oluşan Rengim Gökmen yönetimindeki karma orkestra sahne alacak. Ekip, konserin ilk yarısında DÇSO’nun genç solistlerine, ikinci yarıda ise “3 Tenor” olarak tanınan Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar’a eşlik edecek. Günümüzün beğeni toplayan kemancılarından Vanessa Mae de bu yıl Bodrum’da olacak. Sanatçı, 2 Ağustos akşamı Oğuzhan Balcı yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde bir konser verecek. Festival, kapanışı ise 3 Ağustos akşamı, Sergey Tararin yönetimindeki Moskova Senfoni Orkestrası’yla sahne alacak olan Arjantinli tenor Jose Cura ve 2012 Leyla Gencer Şan Yarışması birincisi Mısırlı Soprano Fatma Said ile yapacak.Festivalin önceki gün Biletix kanalarında satışa çıkan biletlerinden sağlanacak gelir, Tohum Otizm Vakfı ile Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.


Güne müzikle veda edeceğiz… 

Dünyada, bir marinada gerçekleştirilen tek klasik müzik festivali olma özelliğine sahip olan festivalde, bu yıl da günbatımı resitalleri ve gece konserleri olmak üzere toplamda yedi konser yer alacak. Klasik müzikseverlerin yakından takip ettiği günbatımı resitalleri festivalin ikinci, üçüncü ve son günlerinde saat 19.00’da marina içindeki anfi-tiyatroda ücretsiz olarak izlenebilecek. 1 Ağustos Cuma akşamı fl üt sanatçısı Bülent Evcil ve arp sanatçısı Çağatay Akyol ilk günbatımı resitalinde sahne alacak. 2 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek ikinci günbatımı resitalinde Chopin Prelüdler ve George Sand’in eserlerini Meltem Cumbul’un sesi ve piyanoda Şevki Karayel’in yorumuyla müzikseverlerle buluşturacak olan “George Sand ve Chopin Prelüdler” projesi yer alacak. 3 Ağustos Pazar günü “Leyla Gencer Anısına” gerçekleşecek son günbatımı resitalinde soprano Eylem Demirhan Duru, ünlü piyanist Demet Eytemiz’le sahne alacak.