Yavaşca'nın hayatı belgesel olacak

Bestekar Alaeddin Yavaşca'yı Maçka'daki evinde ziyaret eden TRT Genel Müdürü Şahin, Yavaşca'nın hayatının belgesel yapılması konusunda gerekli talimatları vereceğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, hekim ve bestekar Alaeddin Yavaşca'yı Maçka'daki evinde ziyaret etti.

Şahin, ziyaretin gecikmiş bir ziyaret olarak değerlendirilebileceğini aktararak, Yavaşca'nın "Devlet Sanatçısı" unvanı ile "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü" ve "TBMM Üstün Hizmet Ödülü"ne layık görüldüğünü anımsattı. 

Yavaşca'nın genç nesile örnek olduğunu dile getiren Şahin, eserlerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 

Alaeddin Yavaşca ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu yaşa gelmiş bir insan için bundan daha güzel bir şey olamaz. Sizlerle beraber olmak, çeşitli yaştan güzel insanlarla birlikte olmak çok güzel. 88 yıllık hayatımda en mutlu olduğum günlerden biri bugün" diye konuştu.

Türk Sanat Müziği'nin konuşulduğu ziyarette Yavaşca, 20. yüzyılda Sadettin Kaynak fırtınası estiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Çok kısa bir hayatı oldu ama kısa hayat içerisinde bine yakın eser vermiştir. Bu kadar üretken ikinci bir bestekar bulamazsınız. Zeki Arif de bunların içerisinde üstün vasıflara sahip bir insandı. İnsan olarak da insan-ı kamil olarak da hepimizce malumdur. Sadettin Kaynak sadece müzisyen değildir, büyük hocadır, vaizdir. Ramazan aylarında büyük camiler onun vaazları nedeniyle dolardı. Onlar tek yönlü değildi. O bestekarlar artık bu toplumda yetişmiyor."

Ziyaret esnasında TRT Genel Müdürü Şahin, Yavaşca'nın hayatının belgesel yapılması konusunda gerekli talimatları vereceğini aktararak, ziyaretlerinin bir amaca ulaşmasından mutluluk duyacağını dile getirdi.

TRT Müzik Daire Başkanı Deniz Çakmakoğlu ve TRT Müzik Kanal Koordinatörü İsmail Güngör'ün de katıldığı ziyarette Şahin, Yavaşca'ya "TRT Nostaljik Radyo"su takdim ederken, Yavaşca da Şahin'e kendi adına bastırılan iki kitabı imzalayarak hediye etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir