Zaman kaybı mı, beyaz atlı mı?

Kadın-erkek ilişkilerini mercek altına alan “Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş” müzikal komedisi, Zorlu Center PSM’nin ilk prodüksiyonu olarak seyircilerle buluşuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

nermin_sayin-025.jpg

Arkadaşlık, aşk, flört, evlilik, boşanma, yalnızlık... Kadın-erkek ilişkilerinin Adem ve Havva’dan bu yana çözülemeyen garip denkleminin “çok bilinmeyen”leri... Bu öyle bir denklem ki yüzyıllardır sanatın en çok beslendiği konuların ilk sırasını kimselere kaptırmıyor. Hatta “romantik komedi” denen dalı tamamıyla besliyor. Talimhane Tiyatrosu’nun geçen sezon kendi sahnesinde seyircilerle paylaştığı, bu yılsa Zorlu Center PSM prodüksiyonu olarak Drama Sahnesi’ne taşıdığı “Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş” müzikali de payına düşeni almış bu derya gibi konudan... 17 yıldır dünyada çeşitli sahnelerde oynanan oyun, ilk buluşmadan itibaren ilişkilerin geçtiği -ve geçemediği- bütün aşamaları, hem kadınların hem erkeklerin açısından ele alıyor. Üstelik oldukça sevimli bir üslupla. 

Muzip ve zekâ dolu... 

Joe DiPietro’nun metnini ve şarkı sözlerini kaleme aldığı müzikal, son derece muzip bir dile ve zekâ dolu bir anlatıma sahip. Jimmy Roberts’ın çoğu tema gereği neşeli, bir ikisi balad tadında romantik şarkılarıyla bezenen oyunu Hale Kaya Tuncer hemen hemen falsosuz Türkçe’ye çevirmiş. Şarkı sözleriyse alanının en iyilerinden Zeynep Talu’dan. Sanatçı, hem sözlerdeki esprileri korumayı hem de ritmle uyumu sağlamayı bilmiş. Lerzan Pamir ve Mehmet Ergen’in sahneye koydukları “Seni Seviyorum...”un şarkıları piyanist Zeynep Er ve kemancılar Murat Anıl Erginol ve Canberk Fıçıyapan tarafından sahnenin arkasında canlı yorumlanıyor. Sahnedeki 3 çift oyuncuya gelince... Defne Koldaş haricindekileri önceden tanıdığımı söyleyemem, ama hepsi sanki bu müzikal komedide oynamak için doğmuşlar. Oyunculukları temiz, sesleri gayet iyi. Selçuk Borak’ın koreografisini başarıyla uyguluyorlar ve seyircilere gerçekten kendilerinden çok şey bulacakları keyifl i bir gece yaşattıyorlar. Defne Koldaş nedimede ve oğullarıyla sevgilisinin evlenmelerini beklerken ayrıldıklarını öğrenen annede, Adem Yılmaz aynı sahnedeki babada ve yaşlı âşıkta, Anıl Altınöz dizi sahnesinde, Ezgi Erol internette fl ört siteleri için kayıt doldururken, Mert Aydın sigortacıda, Begüm Günceler de evde aranmayı bekleyen kadında özellikle iyiler. Hepsine bravo! 

Jemima Robinson, skeçlerden oluşan bu tempolu müzikal komedinin enerjisini hiç düşürmeyen hareketli standlar üzerinde taşınabilen eşyalarla kurmuş dekoru. Kostümleri Gül Sağer, ışıkları ise “Bu harikulade projeyi gerçekleştirebilmek için kısa bir süreliğine ofisten dışarı çıktığı için büyük mutluluk duyan” Zorlu Center PSM Genel Müdürü Ray Cullom gerçekleştirmiş. Oyunun bize, Cullom’ın sanatçı yüzünü de tanıtmak gibi bir işlevi de var yani. 

Sezonun en eğlenceli işlerinden biri olmaya aday olan “Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş” gündemin stresinden uzaklaşmak için birebir. Müzikal, her perşembe- cuma Zorlu Center Drama Sahnesi’nde izlebiliyor.