AŞ'lerin genel kurulunda "msj"lı dönem başlıyor

Anonim şirketin genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılan hak sahibi, görüşülmekte olan gündeme ilişkin görüşünü Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde yazılı olarak iletebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ANKARA - Anonim şirketin genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılan hak sahibi, görüşülmekte olan gündeme ilişkin görüşünü Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde (EKGS) yazılı olarak iletebilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Uygulanacak Elektronik Genel Kurul Sistemi Hakkında Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlandı.

1 Ekim 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek tebliğe göre, anonim şirketin genel kurul toplantısına elektronik ortamda şahsen veya temsilcileri aracılığıyla katılmak isteyen hak sahipleri, bu tercihlerini genel kurul tarihinden iki gün öncesine kadar EGKS'den bildirmek zorunda olacak. Bu süre, payları Merkezi Kayık Kuruluşu tarafından kayden izlenen borsaya kote şirketlerde bir gün olarak uygulanacak.

Şirket, genel kurula katılma taleplerini en geç iki iş günü içinde kontrol ederek EGKS'den kabul veya reddedecek. Bu süre içinde reddedilmeyen talepler kabul edilmiş sayılacak. Bu hüküm, payları Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından kayden izlenen borsaya kote şirket genel kurullarında uygulanmayacak. Genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılacağını bildiren hak sahibi bu tercihini genel kurul tarihinden bir gün öncesine kadar EGKS'de geri alabilecek.

Anonim şirket genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılım için sisteme giriş, genel kurulun ilan edilen başlama saatinden bir saat öncesinde başlayacak, genel kurulun başlama saatinden beş dakika öncesine kadar sürecek.
Anonim şirketin genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılan hak sahibi, görüşülmekte olan gündeme ilişkin görüşünü EGKS'de yazılı olarak iletebilecek. Hak sahibi her bir gündem maddesi için en fazla iki adet görüş iletebilecek. Her bir görüş en fazla 600 karakter olabilecek.

Anonim şirketin genel kurul gündeminde yer alan her bir gündem maddesine ilişkin olarak oylama, toplantı başkanı tarafından fiziki ve elektronik ortamda katılan hak sahipleri için aynı anda başlatılacak. Elektronik ortamda oyların gönderilmesi beş dakika ile sınırlı olacak.