İç tüzük değişikliğine muhalefetten tepki

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi'nin geri çekilmemesini protesto eden CHP, MHP ve BDP toplantı salonunu terk etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
  
ANKARA -TBMM Anayasa Komisyonu'nda, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi'nin geri çekilmemesini protesto eden CHP, MHP ve BDP toplantı salonunu terk etti. CHP, MHP ve BDP'nin komisyon toplantısını terk etmesini ardından teklif jet hızıyla kabul edildi. 
CHP'li vekiller komisyonu bastı
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce başkanlığındaki CHP'li yaklaşık 50 milletvekili, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi'nin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu'nu bastı. 
İnce, komisyon salonuna girerken basın mensuplarına, teklifi bu haliyle geçirtmeyeceklerini, ne gerekirse yapacaklarını belirterek, "Bu faşizmdir, buna direneceğiz. İçtüzük değişikliğini bu şekliyle CHP geçirtmeyecek ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. 
Meclis Anayasa Komisyonu, Başkan Burhan Kuzu başkanlığında AKP'li grup başkanvekilleri tarafından verilen TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi üzerinde alt komisyonun hazırladığı metni görüşmek üzere toplandı. 
AK Parti'nin oyları ile kabul edildi
MHP'li Nevzat Korkmaz, teklife muhalefet şerhi vereceklerini belirterek, "Bu aşamadan sonra bu müzakerelere katılmamın bir anlamı yok" diyerek salondan ayrıldı. 
Geneli üzerindeki görüşmelerin ardından maddelere geçildi. Maddelere geçilmesinin ardından CHP'li vekiller ile BDP'li Ata da komisyon salonunu terk etti. CHP, MHP ve BDP'nin salondan ayrılmasının ardından teklif jet hızıyla kabul edildi. 
Teklif ne getiriyor 
Genel Kurul'da konuşma sürelerini yeniden düzenleyen teklif, Genel Kurula çalışma düzenini bozucu döviz, pankart ve materyal getirene kınama cezası verilmesini öngörüyor. 
Teklife göre, Genel Kurulda söz kesmek, şahsiyatla uğraşmak, döviz ve pankart getirmek ve çalışma düzenini bozucu herhangi bir materyali Genel Kurul Salonunda bulundurmak ve bu türden hareketlerde bulunmak yasak olacak. 
Bu konularda ilginizi çekebilir