Kibrit ithalatına 3 yıl ek mali yükümlülük

Tebliğ, İthalatta Korunma Önlemleri Yönetmeliği çerçevesinde yürütülen soruşturma sonucunda alınan kararları içeriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kibrit ithalatında, 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük uygulanacak.
Ekonomi Bakanlığı'nın konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ, İthalatta Korunma Önlemleri Yönetmeliği çerçevesinde yürütülen soruşturma sonucunda alınan kararları içeriyor.

İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, kibrit ithalatında 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanmasına, ek mali yükümlülüğün belirlenen şekilde azami ek mali yükümlülüğü aşmamak üzere, eşik birim kıymetten ithal edilen ürünün diğer yurtdışı giderler hariç CIF birim kıymetinin (net kilogram başına fiilen ödenen veya ödenecek bedel ile navlun ve sigorta bedelleri toplamı) çıkarılarak hesaplanan farka tekabül eden tutar kadar belirlenmesine, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Korunma Önlemleri Anlaşması'nın ilgili maddesi gereğince gelişmekte olan ülkelere muafiyet tanınmasına ve önlemin istihsali hususunda Bakanlar Kurulu'na öneride bulunulmasına karar verdi.

Buna göre, 1. Dönem (6 Haziran 2012-5 Haziran 2013) dönemi için kilogram başına 2,95 dolar olan eşik birim kıymet için, kilogram başına 0,85 dolar, 2. Dönemde (6 Haziran 2013-5 Haziran 2014) kilogram başına 2,90 dolar olan eşik birim kıymet için kilogram başına 0,80 dolar, 3. Dönemde (6 Haziran 2014-5 Haziran 2015) kilogram başına 2,85 dolar olan eşik birim kıymet için kilogram başına 0,75 dolar azami ek mali yükümlülük uygulanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir