MEB bazı yönetmelikleri kaldırdı

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı yönetmeliklerde değişiklik yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliği, Fen Liseleri Yönetmeliği, Sosyal Bilimler Liseleri Yönetmeliği, Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği,  Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği ile Özel Akşam Liseleri Yönetmeliğinde değişiklik yapılması ve Özel Öğretim Kurumlarına Yapılacak Mali Yardım Yönetmeliği ile Öğretmeni Yerleştirme Merkezi Disiplin Yönetmeliği'nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin yönetmelik değişiklikleri Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Fen Liseleri Yönetmeliği ile Sosyal Bilimler Liseleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, bu okullara yönetici seçimi ve atamalarının, 24 Nisan 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği hükümlerine göre gerçekleştirilmesi hükmü getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliğinin 7. maddesinde yer alan bend, "8 Şubat 2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında yabancı dil kursları açılabilir" olarak değiştirildi.