Öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerinde değişiklik

Ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenecek ve alınacak onayda görevlendirilecek personelin bilgileri açıkça belirtilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerinde değişiklik yapıldı.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İlgili düzenlemeye eklenen fıkrayla, merkez ve taşra teşkilatında bakan, yetkili kıldığı makam veya valilik onayıyla görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda bakan onayıyla görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılacak. Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her 6 ayda yeni bir onay alınması ve fiilen görev yapma koşulu aranacak.

Ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenecek ve alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilecek.

Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmeyecek. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmeyecek.

Ayrıca il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine haftada 10 saat, ilköğretim müfettişi ve ilköğretim müfettiş yardımcılarına ise haftada 5 saat daha ek ders ücreti ödenecek.