”Sanıyorum hükümet tasarıyı geri çekiyor ”

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören yasa tasarısının 2. maddesinin yeniden görüşülmesi kararı için hükümeti kutladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören yasa tasarısının 2. maddesinin TBMM Genel Kurulu'nda yeniden görüşülmesinde anlaşmaya varılmasının çok doğru bir karar olduğunu belirterek, "Ben, hükümeti de aslında böyle bir girişim yaptığı için kutlamak istiyorum, bu demokrasinin zaferidir. Çok yanlış bir projeydi, çok sakıncalı bir projeydi" dedi.

Baykal, Kanal D'nin ana haber bültenine katılarak soruları yanıtladı.

TBMM'de temsil edilen siyasi parti gruplarının, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören yasa tasarısının 2. maddesinin, TBMM Genel Kurulunda yeniden görüşülmesi konusunda anlaşmaya varmasını da değerlendiren Baykal, şunları söyledi:

"Bugün Meclis'ten bir olumlu haber aldık. Sanıyorum hükümet tasarıyı geriye çekiyor. Bu çok önemli olmuştur, çok doğru olmuştur. Bölgeyi de çok rahatlatmıştır. Türkiye kazanmış oldu. Biz, Türkiye için bunu yapıyorduk, bir şahsi mücadele değildi bu. Ben, hükümeti de aslında böyle bir girişim yaptığı için kutlamak istiyorum, bu demokrasinin zaferidir. Çok yanlış bir projeydi, çok sakıncalı bir projeydi. Sadece ekonomik boyutlarını düşünerek bunu söylemiyorum. Türkiye'nin barışını, huzurunu, uyumunu da sıkıntıya sokacak bir projeydi bu. Bunun ortadan kalkacak olması, bu ihtimalin ortaya çıkması hepimizi çok sevindirdi. Bölgeyi de çok sevindirdi. Umut ediyorum bir an önce oradaki mayınlar temizlenir. O topraklar oradaki insanların refahına hizmet edecek şekilde kullanılır."