AKİB ile Etiyopya temsilcileri arasında ikili görüşmeler yapıldı

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Hüseyin Arslan, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam ettiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen alım ve satım heyeti programında, Etiyopya’dan gelen 13 firma temsilcisi ile AKİB üyesi firmalar arasında ikili iş görüşmeleri organizasyonu gerçekleştirildi. Türkiye’deki işbirliği olanaklarını araştırmak ve fırsatları yerinde incelemek için heyete katıldıklarını belirten yabancı heyet temsilcileri, ikili görüşmelerin verimli geçtiğini, önümüzdeki dönem için bazı firmalar ile önemli iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini ifade etti. Birlik üyeleri, AKİB’de düzenlenen ikili iş görüşmeleri organizasyonuna da ilgi gösterdi.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Hüseyin Arslan, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam ettiğini söyledi. Bunun en büyük göstergesinin Etiyopya’da faaliyet gösteren 150 Türk firmasının ülkeye yaptığı yatırımın yaklaşık 2.5 milyar dolara ulaştığını belirten Arslan, “Önemli bir diğer göstergenin ise son zamanlarda iki ülke arasında yaşanan ticaret hacminde kayda değer oranda artış olduğu görülüyor. Bu doğrultuda Türkiye ile Etiyopya arasında yıllık ortalama ticaret hacmi 700 milyon dolara ulaştı” diye konuştu.

Program sonunda, Etiyopyalı firmalara eşlik eden Ankara Etiyopya Büyükelçiliği Elçi Müsteşar Mr. Abdela Gultamo Nuri, organizasyona gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek AKİB’den ayrıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir