BEÜ'de 1668 çeşit 'taşın' analizi yapılıyor

Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Akyüz, "Merkezimize ait laboratuvarda 1668 farklı çeşitte böbrek ve benzeri vücut taşı karakteri belirleniyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
ZONGULDAK - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Akyüz, merkezlerine ait laboratuvarda 1668 farklı çeşitte böbrek ve benzeri vücut taşı karakterinin belirlendiğini bildirdi. 
 
Akyüz, yaptığı yazıı açıklamada, BEÜ Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Laboratuvarı'nın hizmet alanlarını geliştirdiğini belirtti. 
 
Merkezin Zonguldak ve çevresinde değil Türkiye'nin önemli araştırma noktalarından biri olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Akyüz, şunları kaydetti:
 
"Merkezimiz son dönemde sürdürdüğü araştırmalar arasına böbrek ve benzeri vücut taşlarının analiz çalışmalarını da ekledi. Merkezimize ait laboratuvarda 1668 farklı çeşitte böbrek ve benzeri vücut taşın karakteri belirleniyor. Sağlık sektörüne yönelik hizmetler arasına 1668 çeşit vücut taşının analizlerini de yapmaya başladık. Böbrek taşı gibi vücut tarafından üretilen taşlarını karakterize ediyoruz. Bu analizler ile sağlık sektörüne yönelik araştırmalarımızda bir yenisini daha eklemiş olduk. Laboratuvarımız oldukça başarılı çalışmalara imza atıyor. Biz de azimle çalışmaya devam ediyoruz."