Çocuklar onlarla daha çabuk öğreniyor!

Kıyafet giyen ve konuşan hayvan karakterleri, çocukların öğrenme becerisini etkiliyor. Çocuklar, gerçek hayatta da hayvanların kıyafet giyip konuştuğunu sanabiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kıyafet giyen ve konuşan hayvan karakterlerinin çocukların öğrenme becerisini olumsuz etkileyebileceği belirlendi.

Kanada'daki Toronto Üniversitesi'nden psikologların araştırması, konuşan ve kıyafet giyen hayvanların 5 yaş ve altındaki çocuklarda, gerçek hayatta da hayvanların böyle olduğu algısı oluşturabileceğini gösterdi.

Birçok ebeveynin bazı çizgi film ya da kitapların çocuklar için zararsız ve eğlenceli olduğunu, öğrenmelerine yardım ettiğini düşündüğünü belirten psikologlar ancak konuşan ve kıyafet giyen kahramanların öğrenme sürecini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Psikologlar, çocukların dünyaya dair daha gerçekçi kitapların okunmasına ve çizgi filmlere ihtiyacı olduğunu belirtti.

Patricia Ganea ve ekibi, 3-5 yaşındaki çocuklardan bazılarına hayvanlarla ilgili, bazılarına insan nitelikleri taşıyan hayvan karakterlerinin bulunduğu kitaplar okudu.

Hayvanların konuştuğu karakterlerin bulunduğu kitapların okunduğu çocukların gerçekte hayvanların konuştuğuna inandığı görüldü.

 Ganea, anne ve babalardan hayvanların konuştuğu kitapları okumayı bırakmalarını istemediğini, çocuklara hayvanların gerçek özellikleri hakkında bilgi veren kitapların da bu kitaplarla okunabileceğini vurguladı.