Dijital Sağlık Zirvesi, İstanbul'da başladı

"Digital Health Summit Turkey 2015"te, dijital teknolojilerin sağlık kanallarına entegrasyonu ve kullanımıyla ilgili konular ele alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dijital teknolojilerin sağlık kanallarına entegrasyonu ve kullanımına ilişkin konuların tartışılıp, deneyimlerin paylaşılacağı Dijital Sağlık Zirvesi "Digital Health Summit Turkey 2015" başladı.  

Sağlık sektöründe de yatırımları bulunan iş kadını Leyla Alaton, Pharma Tailor Made Services tarafından dördüncüsü Park Park Bosphorus Otel'de düzenlenen etkinliğin açılışında, dijitalleşmeyi yeni bir dil öğrenmek olarak tanımladığını söyledi. 

"O lisan da benim için verimliliktir. Yani dijitalleşmeyle biz müthiş bir verimlilik sağlayacağız" diyen Alaton, bunun için çaba harcayanların ve sermaye ayıranların dijitalleşmenin iyi sonuçlarını çok kısa sürede göreceklerini belirtti. 

Alaton, sağlık sektörünün çok ciddi eğitim gerektiren bir alan olduğuna işaret ederek, "Bugün siz hasta bakıcının bile elini yıkayıp yıkamadığını dijital ortamda kontrol edebilirsiniz. Sadece hasta bakıcının elini yıkamasıyla enfeksiyonun önüne geçilmesi beni şaşırtmış ve dehşete düşürmüştü. Bütün bunların kontrol edilebildiği bir ortamı ancak dijitalleşme sağlıyor. Dolayısıyla ben buna inananlardanım" şeklinde konuştu. 

Bu konuda ayrılan her türlü sermayenin, kaynağın çok doğru bir yere gittiğini düşündüğünü dile getiren Alaton, şöyle devam etti: 

"Ama bunun da yeni bir lisan olduğunu kabul etmeliyiz. Bugün burada olanlar bu lisanı konuşanlardır, olması gerektiğini yöneticilerine anlatmaya çalışan insanlardır. Bu insanların dijitalleşmenin çok kısa zamanda inanılmaz bir verimlilik sağlayacağını anlatabilmesi gerekecek. Ben doktorumun kontrol zamanım geldiğinde ofisinden aranmak istiyorum. Geçen sene mamografim nasıl çıkmıştı, bu verinin onların elinde olmasını istiyorum. Kendi sağlık dosyama bunu girip de bulmak istemiyorum. Ne ilaçlar almışım kontrol edilmek istiyorum ve bunu gayet doğal bir hasta hakkı olarak görüyorum. Bunlar benim çok şükür normal bir orta yaş kadın ihtiyaçlarım. Bir de ciddi hasta olup evden takip edilmesi gereken insanları düşünecek olursak inanılmaz bir ihtiyaç. Başka bir gelecekten ve ülke çapında bir durumdan bahsediyoruz."  

Teknoloji ve yazılım firmaları, ilaç sektörü, hasta örgütleri, üniversiteler, mobil operatörler, sağlık kurumları gibi farklı alanlardan bin 400 kişinin katılımcı olarak yer aldığı etkinlik, yarın yapılacak oturumların ardından sona erecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir