İki üniversite hastanesi sağlıkta anlaştı

Bahreyn King Hamad Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nden eğitim ve sağlık hizmeti yardımı almayı istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nin bilgisinden , tecrübesinden faydalanmak ve  üniversite ile işbirliği yapmak için  Bahreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesi Direktörü General Dr. Salman bin Ateyatalla Al Khalifa,Erciyes Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti.Bahreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesi, Onkoloji ve Kemik İliği Merkezlerinin kurulması için  Türkiye'nin sayılı üniversite hastanelerinden biri olan Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nden eğitim ve sağlık hizmeti alanında yardım almak istiyor. 

Erciyes Üniversiteleri Hastaneleri, Bahreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesine yapılacak olan Onkoloji ve Kemik İliği Merkezlerinin kurulması konusunda eğitim ve sağlık hizmeti verecek.

Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nin bilgisinden ve tecrübesinden faydalanmak istediklerini söyleyen Bahreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesi Direktörü General Dr. Salman bin Ateyatalla Al Khalifa,"Bahreyn'de faaliyet gösteren bir üniversiteyiz.Erciyes Üniversitesi Hastanelerinin imkânlarını ve bağlı olduğu üniversiteyi yakından görmek istedik ve   bunun için buraya geldik.Bizim amacımız Erciyes Üniversitesi Hastaneleri ile gerek hekimlerimizin ve hemşirelerimizin eğitimi, gerekse hasta alış verişi konusunda işbirliği yapmak. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nin bilgisinden ve tecrübesinden faydalanarak   hastanemizde faaliyet gösterecek olan Onkoloji ve Kemik İliği Merkezlerinin kurulmasında Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nden yardım almak istiyoruz. Erciyes Üniversitesi Hastaneleri ile bu konuda bir protokol imzalayacağız" dedi.

Erciyes Üniversitesi Hastaneleri’nin büyüklük, kapasite, verdiği hizmet bakımından Türkiye’nin sayılı üniversite hastanelerinden biri olduğunu belirten Rektör Güven, "Üniversite olarak burada tıbbın hemen her alanında hastalara hizmet veriyoruz. Son dönemde sağlık turizminde Erciyes Üniversitesi Hastaneleri olarak  atak yaptık. Bahreyn King Hamad Üniversitesi Hastanesi ile gerçekleştirilecek olan işbirliğide önemli katkı sağlayacak"diye vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir