Kanser hastaları, "psikolojik destek" istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KOCAELİ - Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Gülay Sökül, kanser hastalığında psikolojik desteğin çok önemli olduğunu belirterek, "Kemoterapi odasında, yanımızda bir psikiyatristin olması gerekiyor" dedi.
 
Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği tarafından, Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi'nde hasta ve hasta yakınlarına "psikolojik destek" toplantısı düzenlendi.
 
Dernek Başkanı Gülay Sökül, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser hastaları ve yakınlarına moral vermek, motivasyonlarını artırmak, pozitif düşünmelerini sağlamak için her ay etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.
Sökül, kendisinin de meme kanseri hastalığıyla 7 yıl önce mücadele ettiğini, çok zor günler geçirdiğini ifade ederek, yakınlarının verdiği destek ve moral sayesinde ayakta durduğunu kaydetti.
 
Kanser hastalığında psikolojik desteğin çok önemli olduğunu, bunun olumlu etkisinin bilimsel olarak kanıtlandığına dikkati çeken Sökül, bu tür toplantıların, hastanelerin onkoloji bölümünde de olması için çaba harcadıklarını söyledi.
 
"Psikolojik destek şart"
Sökül, hastaneye gittiklerinde psikolojik olarak çok yıprandıklarını dile getirerek, "Radyoterapi, kemoterapi alırken, neler olacağını bilemiyorsunuz. Tedavi olurken, kemoterapi odasında ilaç alırken, o odada bir psikiyatrisin olması gerekiyor. Tedavide olumlu sonuç alınması için psikolojik destek şart. Çünkü doktorun bize vereceği moral, motivasyon çok önemli. Bunun hastanelerde verilemediğini, yetersiz olduğunu görünce her ay hastalarımızı topluyoruz ve psikolojik destek vererek, motivasyonlarını sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.