Karatay'dan korkutan tespit

"Paketlenmiş gıdalar kısırlık sebebi"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Geliştirdiği "Karatay Diyeti" ile tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, hem erkeklerde hem kadınlarda kısırlığın artmasının nedeninin, paketlenmiş gıdaların sperm ve yumurta bozukluğuna yol açması olduğunu savundu.

Karatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul kantinlerinde satılan aşırı şekerli ve paketlenmiş gıdaların özellikle erkeklerde hormon bozukluğuna yol açtığını, hem erkeklerde hem de kadınlarda kısırlığın artmasında en büyük etken olduğunu söyledi.
Ülkenin geleceği olan çocukların sağlıklı büyümelerinin yetişkinlerin sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Karatay, çocukların sağlıklı düşünen bireyler olarak yetişmesini sağlamak için beslenmeleri konusuna özel hassasiyet gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Karatay, şöyle konuştu: "Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Sağlıklı büyütmek mecburiyetindeyiz. Aşırı şekerli yiyeceklerden, paketlenmiş yiyeceklerden uzak durmaları gerekmektedir. Bugün 12 yaşlarındaki erkek çocuklarımızın belleri, memeleri büyümekte, karaciğerleri yağlanmaktadır. Bunun nedeni paketlenmiş yiyeceklerdir. Paketlenmiş gıdalarda bulunan kimyasal maddeler çocuklarda hormon dengesizliği yapmaktadır. Çocuklardaki genleri değiştirmektedir. Hormonsal bozukluğa yol açarak sperm ve yumurta bozukluğu yapmaktadır. Kısırlığın bu kadar artmasının sebebini biraz düşünelim. Hem erkeklerde hem kadınlarda kısırlığın, tüp bebek merkezlerinin sayısının bu kadar artmasının nedeni, paketlenmiş gıdaların sperm ve yumurta bozukluğuna yol açmasıdır."

Okul kantinlerinde fındık, fıstık, kayısı olmalı
Çocukların sağlıksız beslenmelerinin önüne geçmenin mümkün olduğuna işaret eden Karatay, okul kantinlerinde satılan gıdaların özenle belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Karatay, "Okulların kantinlerinde ev yapımı yoğurt, ayran, fındık, fıstık, doğal kayısı, doğal kuru incir bulunsun. Bu yolla bataklığı kurutabiliriz" dedi.