Saç bağışıyla farkındalık yaratıyorlar

Kanser Savaşçıları Derneği'nin başlattığı 'Saçım Saçın Olsun' kampanyasının daha çok gönüllüye ve savaşçıya ulaşması için dernek ve Facebook Global özel bir video hazırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2012 yılında birkaç uzman ve gönüllünün girişimiyle Facebook sayfası olarak kurulan ve 2015'te dernekleşerek kurumsal bir kimlik kazanan Kanser Savaşçıları Derneği, Şubat 2016'da kanser tedavisi nedeniyle saçlarını kaybedenlerle, saçlarını bağışlayarak onlara yardım etmek isteyen insanları bir araya getirmek için bir kampanya başlattı.

'Saçım Saçın Olsun' kampanyası, çok kısa sürede yüz binlerce insana ulaştı. Kampanya ile hediye edilen 100. peruğun sahibi ise Kader Demirkır oldu. Bugüne kadar Kader'in de dahil olduğu gönüllü kadrosuyla kampanya, saçlarını kaybeden 300'den fazla savaşçıya peruk hediye etti. Kanser Savaşçıları Derneği'nin, Saçım Saçın Olsun kampanyasının ve Kader'in hikayesi toplumda pek çok kişiyi de harekete geçirdi.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Facebook EMEA Güvenlik Programları Müdürü Caroline Millin, "Global ekibimiz 'Saçım Saçın Olsun' kampanyalarından ve destek hikayelerinden çok etkilendi; bu yüzden bu hikayeyi daha fazla insana ulaştırmak istedik" diyerek durumu özetledi.

Kader'in de kendi öyküsünü paylaştığı video ile daha fazla gönüllü ve savaşçıya ulaşarak konuyla ilgili farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.