Sıcaklarda, beyin kanamasına dikkat

Yaz aylarında güneş ışınlarına fazla maruz kalmanın, yüksek tansiyonu olanlarda beyin kanamasını tetikleyebildiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE -  Yaz aylarında aşırı sıcakların, yüksek tansiyonu olanlarda beyin kanamasını tetikleyebildiği bildirildi. 

Beyin Sinir Omurilik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hidayet Akdemir yaptığı açıklamada, yüksek tansiyonun toplumda en sık görülen hastalıklardan biri olduğunu söyledi. 

Yüksek tansiyonun kişide hafif ensede odaklı baş ağrılarına neden olduğunu, tedavi edilmemesi halinde küçük ya da büyük ölçekli beyin kanamalarına sebep olabileceğini belirten Akdemir, şöyle konuştu: 

"Yüksek tansiyona bağlı beyin kanamaları özellikle beyin dokusunun derin bölgelerinde daha sıklıkla görülürken bazen beyinin hayati bölgelerinde bazen de beyincikte görülebilir. Kanamanın büyüklüğü ve yerleşimi farklı şikayet ve bulgular doğurur. Bu tür beyin kanamalarının küçük olanları ilaçla, orta ve büyükleri ise genellikle ameliyatla tedavi edilir." 

"Aşırı sıcaklarda dışarı çıkmamalı" 

Akdemir, yüksek tansiyonu olan kişilerin, sıcaklık değerleri yüksek olan günlerde dışarıya çıkmamasını önerdi. 

"Yaz aylarında yüksek tansiyona bağlı beyin kanamaları artış göstermektedir" diyen Akdemir, yüksek tansiyonu olan kişilerin sıcaklarda daha dikkatli olarak, ilaçlarını düzenli kullanması gerektiğini ifade etti. 

Akdemir, yaş açısından risk grubunda bulunanlar ve çeşitli rahatsızlığı olanların aşırı sıcaklara karşı gerekli tedbirleri almasının önemine değinerek, "Kişi, hiç yaşamadığı şekilde şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma, bilinç kaybı gibi şikayetler hissetmesi halinde vakit geçirmeden beyin cerrahisi uzmanına başvurmalı" diye konuştu.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir