Ağustosta Türkiye'nin çileği Ağrı'dan

Ağrı'da ilk kez SODES tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında organik çilek ekimi yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AĞRI - Ağrı'da ilk kez SODES tarafından uygulamaya konulan "Yoksul Çiftçilere Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi" Projesi kapsamında organik çilek yetiştirilecek.

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, çilek ekimi yapacak çiftçilere makine ve ekipman teslim töreninde yaptığı konuşmada, alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında, 2010 yılından beri Ağrı'da çilek üretimi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Kentte bu yıl ilk kez 20 dekarlık alanda çilek ekimi yapacaklarını belirten Aydemir, "Türkiye'de tüm bölgelerde çilek bittiği zaman Ağrı'da çıkmaya başlayacak. Efektif karlı bir ürün olduğu için biz çileğe yöneldik. Türkiye genelinde çilek hasadı bittiğinde Ağrı'da daha yeni yetişmiş olacak. Dolaysıyla Türkiye'nin Ağustos ayı çilek ihtiyacı Ağrı'dan karşılanmış olacak" dedi.

Aydemir, çiftçilere eğitim ve ekipman desteği vereceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"8 çiftçiye makine ve ekipman desteği ve 350 çiftçiye de çilek yetiştiriciliği eğitimi vereceğiz. Ağrı'da çiftçilerimiz genelde buğday, arpa ekimi yapıyor. Ziraat Odası olarak önceki yıllarda çilek ekimi konusunda bazı denemeler yaptık ve bunda başarılı olduk. SODES'e sunduğumuz 'Yoksul çiftçilere çilek yetiştiriciliği eğitimi' Projemiz kabul edildi. Ağrı'nın arpa buğday şehri olmaktan çıkmasını istiyoruz. Arpa ve buğdaya karşın çilek ekimi daha karlı. Bir dönümlük çilek ekiminde beş ton çilek elde ediliyor. Daha iyi bakıldığı zaman bu çiftçimize çok ciddi bir gelir sağlayacaktır. Çilek, kilosu dört lira beş lira olan bir ürünümüz. Biz gerçekten tüm çiftçilerimizin çileğe yönelmesini veya başka alternatif ürünlere de yönelmesini talep ediyoruz."

Konuşmaların ardından çiftçilere makine ve ekipmanları teslim edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir