'Avrupa pazarında daha aktif olmayı hedefliyoruz'

Kayseri OSB'de faaliyette bulunan Cennet Mobilya, üretimlerinin yüzde 35'ini ihraç ettiklerini ve Avrupa pazarında daha aktif olmayı hedeflediğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri OSB’de 15 bin metrekare kapalı, 55 bin metrekare açık alanda yatak ve yemek odası mobilyaları, TV üniteleri, baza, koltuk, kanepe ve oturma grupları üreten Cennet Mobilya, günde yaklaşık 50 takım koltuk ve oturma grubu, 30 takım yatak ve yemek odası ile 300 parça baza ve yatak üretimi yapıyor.

Cennet Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yayla, iç pazarda 300’den fazla bayilerinin doluğunu belirterek, "Bayilik konusunda oldukça fazla talep alıyoruz. İç pazarda, markamızı nihai tüketicilere daha fazla duyurmayı, var olan bayilerimizin satış miktarını ve kârlılığını artırmak istiyoruz. Üretimin yaklaşık yüzde 35’ini ihraç ediyoruz. Kısa vadede bu payı yüzde 40’a çıkarmayı planlıyoruz. 2015 yılında Dubai, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar gibi Körfez ülkelerini ihracat pazarlarımıza ekledik. Bugün itibarıyla 15 ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupa pazarında daha aktif olmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

2017'de yeni fabrika yatırımı

Cennet Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yayla, 2017’de tamamlamayı planladıkları yeni bir fabrika yatırımı bulunduğunu belirterek, 25 bin metrekarelik alanı bulunan fabrikanın inşaatının devam ettiğini söyledi.

Yayla, "Firmamızda 170 kişiyi istihdam ediyoruz. Ar-Ge departmanımız, her hafta bir koltuk ve oturma grubu takımı ve iki haftada bir yeni yatak ve yemek odası tasarımı ve bu tasarımlara ait örnek model üretimi yapacak şekilde programlandı. Son dönemlerde tasarımını yeni yaptığımız TV üniteleri iç ve dış piyasada ilgi gördü. Yatak ve baza konusunda ‘Boxsprings’ baza ve yatak imalatına yakın zamanda başlamayı düşünüyoruz. Firmamız TSE ve ISO 9001:2008 kalite sertifikalarına sahip. Bu sertifikalar hem üretimi, hem satışı, hem de satış sonrası teknik hizmetleri kapsıyor" dedi.

"2017'de taşlar tekrar yerine oturacak"

Bu yılın mobilya sektörü için kriz yılı olduğunu söyleyen Cennet Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yayla, "Bölge ülkelerinde yaşanan savaşlar ve siyasi sorunlar, iç pazardaki global ekonomik krizden dolayı ortaya çıkan likidite, tüketici kredisi, yüksek kur problemleri ve özellikle doğu illerinde cereyan eden talep daralmaları nedeniyle sektördeki çoğu firma derinden etkilendi. 2017 yılında sektörün canlanacağını ve taşların tekrar yerine oturacağını öngörüyoruz. Firmamız, farklı dinamiklere sahip olduğu için bu yılki krizden çok fazla etkilenmedi. Orta vadede daha iyi bir markamızın daha iyi bir konuma gelmesini hedefliyoruz. İyi bir markaya, vizyona, ekibe, finans ve sermaye altyapısına, güçlü üretim hacmine ve makine parkına sahibiz. İhtiyatlı, hızlı karar alan ve uygulayan bir yapıdayız. Verimli bir bayi altyapısı ile yolumuza devam ediyoruz" diye ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir