Birlikler, üretim kapasitesini 6 bin tona çıkardı

Birlikler Geri Kazanım ve Plastik Genel Müdürü Mustafa Küçük, üçüncü üretim hattı için yatırım atağında bulunduklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Hurda plastikten ikincil hammadde üretimi gerçekleştiren Birlikler Geri Kazanım ve Plastik, Kayseri OSB'de 2 bini kapalı olmak üzere toplam 5 bin 500 metrekarelik alanda faaliyetlerini sürdürüyor. Üretim kapasitelerini bu yıl 6 bin tona çıkardıklarını kaydeden Birlikler Geri Kazanım ve Plastik Genel Müdürü Mustafa Küçük, üçüncü üretim hattı için yatırım atağında bulunduklarını açıkladı.

Yumuşak grup naylon hurdası atıklarından ikincil plastik hammadde üretiminde bulunduklarını ifade eden Mustafa Küçük, “LDPE isimli düşük yoğunluktaki polietilenden F2, Elteks ve P100 üretiminde bulunuyoruz. İlerleyen yıllarda geri dönüşümün farklı alanlarına da yöneleceğiz. Hurda plastiğini yurtdışından getirmek için de projelerimiz bulunuyor” dedi. Ürün kalitesinin yanı sıra verimi artırmak için Ar-Ge çalışması yaptıklarını aktaran Küçük, daha az sayıda işçi ile daha fazla mal üretebilen makine araştırması yaptıklarını dile getirdi. Ürünlerini testlere tabi tutarak, kalite standartlarını korumaya çalıştıklarını belirten Küçük, ayrıca uygun fiyata hurda bulma çabası içinde olduklarını sözlerine ekledi.