Bölgede katma değerli üretimin artmasını istiyoruz

TAHİR NURSAÇAN / Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel ekonomide ve pazarlarda kayda değer dönüşüm yaşandığını söyleyen Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, katma değerli üretimle ülke ekonomisinin desteklenmesi gerektiğini vurguluyor. Nursaçan, Türkiye’nin de global pazarda güçlü bir ekonomi haline gelmek için reformlar yaptığını belirterek, süreci destekleyebilmek için OSB’de katma değerli üretimin artmasını istediklerini belirtti.

Bulunduğumuz coğrafya, dünyanın en karmaşık ve zor koşulların yaşandığı bölgelerden biri. Bildiğimiz, alıştığımız global pazarda kayda değer değişimin yaşandığını hep birlikte görüyoruz. Her zamankinden daha çok çalışıp, katma değer üreterek, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak kaçınılmaz bir hal aldı. İşte bu nedenle, başarıların hep birlikte ve uyum içinde çalışarak mümkün olduğuna inanıyoruz. Sanayicilerimize yönelik bütün gelişmeleri ve yeni uygulamaları duyurabilmek, bölgedeki firmaların bunlardan yararlanmasını sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 

Türkiye’nin milli gelirini yükseltmek, ekonomik olarak bir kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmek için ihracatta da önde olmamız gerekiyor. Dolayısıyla, kamu kurumları ve sivil tolum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Başarı için küresel düşünmek, dünyayı bir pazar olarak algılamak ise ayrıca önemli.

Dünya ticaretinde politik ve ekonomik gelişmelerin birbirinden ayrılmaz hale geldiği günümüzde, dünya ticaretinden daha fazla pay almak, dünyadaki gelişmeleri dikkatle takip etmek ve gerekli stratejileri belirlemek gerekiyor. Bin yıldan beri gerçek hoşgörü, kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma ve medeniyetin hakim olduğu bu topraklarda vakit kaybetmeksizin yeniden aynı ruhu yaşamalı, yaşatmalı ve canlandırmalıyız. Bu, hepimizin sorumluluğu olmalı.

Kümelenme çalışmaları yapıyoruz

Türkiye’nin sanayi üretiminde öne çıkan bölgelerden biri olan Kayseri OSB’de 51 MW kapasitesine sahip GES faaliyete geçti. Kentin ticaret ve üretim hacmini geliştireceğini öngördüğümüz Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin inşaat çalışmaları da sürüyor. Bunların yanı sıra Kayseri Endüstriyel Tasarım Merkezi, daha etkin ve aktif hale getirildi. Özel Kayseri OSB Teknik Koleji, sanayide aranan kalifiye eleman ihtiyacının karşılamak amacıyla yeniden yapılandırıldı.Ayrıca, bölgemizde mobilya, çelik kapı ve diğer alanlarda sektörel kümelenme çalışmaları yürütülüyor. Elektrik, su, doğalgaz, ulaşım gibi altyapı çalışmaları da tamamlanan Kayseri OSB’de Ar-Ge çalışmaları eğitim, seminer ve çalıştaylar da ağırlık kazandı. Tüm bu unsurlar, Kayseri OSB’yi değişimi yönetebilen bir cazibe merkezi, yatırım ve üretim üssü haline getirildi. Kayseri OSB’de Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılabilmesi için katma değerli üretimin artmasını istiyoruz. Böylece ülke ekonomisine katkıda bulunmayı, ekonomiyi büyütecek reform çalışmalarını değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Sanayi üretimi ile global pazardaki dönüşüm sürecinde Türkiye’nin daha güçlü bir ülke haline gelmesi için çalışıyoruz.

Alan büyüklüğü: 22 milyon m2
Parsel sayısı: 1.242
Doluluk oranı: %81
Faaliyetteki firma sayısı : 1.200
İstihdam: 70 bin
İhracat (2017 ilk dokuz ay): 1.1 milyar dolar
Tüketilen elektrik (2016) : 1 milyon kWh
Tüketilen doğalgaz (2016) :102 milyon m3